Blog

Tres gratinats de pasta amb verdures per llepar-se els dits

29 Setembre 2016

Vegetarians que estimeu la pasta, quan entrem a la cuina i ens posem a idear coses noves, sempre us tenim presents. Temps enrere ja us vam deixar aquestes tres receptes de pasta amb verdures, delicioses i veganes, i ara ens ha vingut el rampell d’obrir el forn i posar-nos a fer plats gratinats. Us ve de gust saber què n’ha sortit? Estigueu atents…

Penne amb xampinyons i tomàquet sec

Per preparar aquesta recepta necessitem 500 g de penne, uns 250 g de tomàquets secs confitats amb oli, dos grans d’all, un grapat de pinyons, oli d’oliva verge extra, mitja ceba, 250 g de xampinyons frescos, 100 ml de brou de verdures i 200 ml de llet evaporada, beixamel o nata líquida. 

En primer lloc, fem una mena de pasta, a la batedora, amb els tomàquetsm escorreguts, els pinyons, els grans d’all i una mica d’oli d’oliva verge extra. Ho salpebrem al gust i ho reservem. Per un altre cantó, saltem la ceba picada i els xampinyons laminats. Quan siguin a punt, hi afegim el brou de verdures i la pasta de tomàquets secs i ho remenem bé. 

En una plata posem la pasta, que ja haurem cuit, ben escorreguda. Com que dins del forn es courà una estona més, convé que estigui al dente. Damunt de la pasta escampem els xampinyons amb la salsa de tomàquet sec. I, per acabar, una capa fina de llet evaporada, beixamel lleugera o nata líquida. Una mica de pebre i cap a deu minuts al forn.

Fusilli amb formatge gratinat

Una recepta senzilla en què podem fer servir la verdura que més ens agradi i amb la qual els amants del formatge (fins i tot en la seva versió vegana) gaudiran. Omplim una safata de forn amb verdures de tota classe: carbassó tallat en rodanxes, porro, ceba, carbassa, pebrots, pastanaga, tres o quatre tomàquets madurs, etc. Aquesta selecció mateixa és ben bona. Ho salpebrem, hi posem oli d’oliva verge extra i cap al forn. 

Un cop tinguem les verdures llestes, les triturem fins aconseguir una salsa i ho corregim de sal, si cal. Si t’ho estimes més, pots reservar unes quantes verdures sense triturar, o bé fer que la salsa no arribin a tenir una textura massa fina. Al teu gust. Barregem la salsa amb la pasta, posem la barreja en una plata i la cobrim bé amb formatge rallat. La deixem uns quants minuts al forn i ja ho tindrem.

Farfalle de verdures amb salsa de pastanaga

Per als qui s’estimin més evitar els derivats d’origen animal, proposem un gratinat que no du ni formatge, ni nata, ni beixamel; du pa rallat. Per preparar-lo necessitem mig bròquil, cirerols (o tomàquets cherry), mig quilo de pastanagues, pa rallat, nou moscada, dos grans d’all, 200 ml de llet d’ametlles i oli d’oliva verge extra. Coem les pastanagues amb aigua i sal uns 20 minuts fins que siguin ben tovetes. Les escorrem i les passem per la batedora. Hi afegim la llet d’ametlles i la nou moscada, al gust.

Per una altra banda, coem el bròquil en rams petits uns cinc minuts i acabem de cuinar-lo a la paella, amb els grans d’all i oli d’oliva verge extra. Hi afegim els cirerols, tomba i tomba i els traiem del foc. Escampem la pasta en una plata, hi afegim el bròquil amb els tomàquets i ho barregem. Per acabar, hi afegim la salsa de pastanaga i cobrim tota la superfície amb pa ratllat perquè s’hi faci una crosta. Uns quants minuts al grill a uns 200 ºC i ja estarà llest.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later