Blog

Tres idees per celebrar un Halloween sense gluten

24 Octubre 2016

Torna a ser Halloween i un any més toca ambientar la casa amb carbasses, teranyines i tota mena de guarniments terrorífics per passar una nit divertida de «crit o confit?».

Imaginació al poder, també a la cuina, que aquesta vegada volem que estigui completament lliure de gluten perquè els menuts de la casa que no el tolerin no es perdin ni una sola engruna de la celebració. Et deixem unes quantes idees.

Spider muffins d’espinacs

Una manera de camuflar les verdures amb un pastisset divertit que segur que agradarà a tothom, grans i menuts. Primer, l’única cosa que hem de fer és coure a foc lent uns quants espinacs amb oli d’oliva i all picat, i mentre es couen, o tot just després, batre uns quants ous en un bol gran. Un cop tinguem els espinacs cuits, els afegim a l’ou batut, juntament amb una mica de sal i pebre i de més formatge ratllat. El formatge farà que els spider muffins tinguin una textura suau.

A continuació, aboquem aquesta barreja en els motlles de muffin i hi posem un xic més de formatge ratllat, aquesta vegada per damunt. Posem els motlles al forn*, preescalfat a 180 °C, i els hi deixem uns 15-20 minuts. Per acabar, els traiem dels motlles i els donem la nota Halloween decorant-los amb una aranya al damunt. Agafa unes quantes olives negres sense pinyol i talla-les pel mig longitudinalment: una meitat serà el cos de l’aranya i l’altra, tallada en tires, les potes.

*Atenció! Si cuines amb gluten al teu forn, les teves receptes sense gluten acabaran contenint traces! Recorda que sempre és millor utilitzar un forn específic per fer les teves receptes sense gluten.

Tinc una teranyina a la crema!

Per fer la crema necessitarem 100 g de porro, 600 g de carbassa, 100 g de patata, 300 g de llet descremada i 30 g d’oli d’oliva. Abans que res hem d’ofegar tots els ingredients durant un parell de minuts. Tot seguit hi afegim l’aigua, la sal i el pebre, i deixem que cogui. Quan ja és cuit, ho passem per la batedora fins que tingui una textura fina i consistent.

Ara que ja tenim la crema feta, la servim en bols individuals i omplim una mànega de pastisseria, de broquet fi, amb formatge cremós. Amb aquesta mànega dibuixarem la teranyina damunt de la crema: traça cercles concèntrics i línies transversals, des del centre del bol fins a la vora. Bon pols i bona sort!

Brownie RIP

Una posada en escena sorprenent… Però primer toca cuinar.

Per fer les galetes necessitarem 200 g de mantega, 500 g de farina d’arròs, un ou, un rovell i una cullerada petita d’essència de vainilla sense gluten. Pastem bé tots els ingredients fins a fer-ne una massa. Quan ja la tenim, l’estenem amb un corró damunt d’una planxa de forn, o de més d’una, si cal, i la guardem durant dues hores a la nevera perquè es refredi.

Ara, mentre la massa de les galetes és a la nevera, pots fer el brownie. Necessitarem 3 ous d’una bona mida, 180 g de sucre morè, 110 g de xocolata per fondre, 150 g de farina sense gluten (de cigrons, castanyes o arròs), 80 g de nous trencades i 110 g d’oli d’oliva. Batem els ous amb el sucre. Desfem la xocolata al bany maria, o al microones, i l’afegim als ous i el sucre batuts. Hi afegim oli d’oliva i ho tornem a batre bé. Per acabar, hi afegim la farina. Ara ho pastem fins aconseguir una barreja homogènia i hi afegim els trossos de nou. Preescalfem el forn a 170 °C, aboquem la barreja en un motlle adequat i ho deixem coure al forn durant 35 minuts.

Ja han passat les dues hores, és el moment de treure la massa de la nevera, tallar-la en trossos, en forma de làpida, i posar-los a coure al forn durant uns 10-12 minuts. Mentre es couen, podem esmicolar el brownie de manera que sembli terra i repartir-lo en uns quants gots petits. Quan les galetes —les làpides— siguin fredes, hi escrivim RIP amb glaça i les clavem a la terra de brownie.

No es fa en un no res, però queda de por!

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later