Preparar receptes per carmanyola no té per què ser avorrit i monòton. Per què no mires de renovar el teu receptari en aquesta matèria i deixes bocabadat el personal a l’office de la feina? Ja veuràs com crees escola i acabeu menjant millor que en un restaurant d’estrella Michelin.
Amanida de penne al curri. Una bona manera de donar un toc oriental a aquelles amanides de pasta que acabem preparant sempre amb les mateixes coses és afegir-hi una maionesa casolana de curri, facilíssima de preparar. Per elaborar-la només cal barrejar sal, pebre, oli d’oliva verge extra, unes gotes de suc de llimona i un pessic de curri de qualitat. Després tan sols hem de coure els penne perquè quedin al dente i afegir-hi ou dur, ravenets, ceba tendra, olives negres i blat de moro. Un consell? Condimenta l’amanida el dia abans per tal que els sabors s’integrin.
Aletes de pollastre a la llimona amb fruits secs. És un plat econòmic i que dona bon resultat. A més, és molt fàcil de fer i ens aporta tots els beneficis del pollastre (una carn magra, poc calòrica i molt proteica) i la injecció de nutrients dels fruits secs. Pots fregir les aletes a la paella, afegir-hi la llimona i deixar-les coure una estona més juntament amb el suc, perquè n’adquireixin el sabor. Al final s’hi afegeixen els fruits secs al gust. Què et sembla panses i pinyons? Si acompanyes les aletes amb una patata al forn tindràs un senyor plat, saludable i complet.
Amanida de quinoa amb fruits secs. Encara no t’has passat a la quinoa? Sempre et prepares amanides de pasta, arròs o enciam? O de cuscús els dies que et lleves transgressor? Doncs ja t’avancem que, quan incorporis la quinoa a la teva vida, no podràs viure sense ella. És un cereal que va bé amb gairebé tot, supernutritiu i lleuger, i amb hidrats de carboni d’absorció lenta. Una proposta? Prepara’t una amanida amb panses, pinyons, nous, avellana torrada, tomàquets cherry, salmó fumat, llavors de sèsam i una mica de formatge feta. La pots condimentar amb una vinagreta a base d’oli d’oliva verge extra, vinagre de poma i herbes mediterrànies.
Lasanya d’espinacs i formatge fresc. Cal gravar-se bé al cervell que podem preparar una lasanya DE QUALSEVOL COSA. Sí, sí, de qualsevol cosa. La lasanya és aquell calaix de sastre on podem encabir totes les verdures que ens queden a la nevera i crear un plat complet, consistent i saludable que serà l’enveja dels companys amb llibrets congelats. Una bona idea és preparar-la d’espinacs amb formatge fresc i fruits secs. N’hi ha prou de passar els ingredients per la paella (cuinem els espinacs prèviament al vapor), preparar una beixamel lleugera a base de beguda de nou i oli d’oliva verge extra en lloc de llet i mantega… i només ens quedarà muntar la lasanya! Assegura’t d’afegir-hi un xic de clau d’espècia i nou moscada,que casen de meravella amb aquest gran plat.