Quan vas tornar de les vacances d’estiu et vas proposar un parell de coses en ferm: menjar més sa i inscriure’t al gimnàs. D’entrada et va costar, però ho estaves fent. Ara ha arribat el Nadal i t’has permès fer un parèntesi. No t’amoïnis, no passa res, ni tan sols vol dir que hagis de deixar de banda el teu pla de finals d’estiu, i t’ho volem demostrar proposant-te un sopar de Cap d’Any que no es convertirà en cap excés dels que fan història.
Capítol u: entrants
Prepara una crema tèbia amb verdures per entonar el cos. Exemples: de carbassa, taronja i llet de coco o una vichyssoise clàssica de porro. Substitueix el foie per un paté casolà de nous i xampinyons o per unes crudités acompanyades amb salses: de formatge i iogurt, d’albergínia… Per als qui els agradi el mar, proposem uns musclos al vapor amb crema de curri i, sense gluten, un hummus de pastanaga i ous farcits de guacamole amb llagostins.
Capítol dos: primers i segons
Si no et passes amb els entrants, pots preparar un clàssic que no falla, filet Wellington farcit de prunes. Això sí, no perdis el cap a l’hora de fer les racions perquè omple! Per una versió més lleugera, prova de fer aquests pits de pollastre farcits de prunes. I si la idea que tens és cuinar peix, el pots alegrar amb una cobertura de llavors. Recorda que les receptes al forn o al vapor sempre són més saludables i que no has d’esguerrar el peix acompanyant-lo amb una salsa pesada ni amb un munt de patates com a guarnició. ¿Què et sembla si l’acompanyes d’una amanida amb hortalisses i fruita?
Capítol tres: postres
En el cas de les postres, caure en la temptació és molt fàcil, així que ull viu i no t’emboliquis. Equilibra bé el menú i acaba amb una proposta que deixi un bon record sense deixar la panxa botida. Una pannacotta amb salsa d’orellanes i prunes, uns gotets de iogurt amb panses i préssec i unes broquetes de fruita fresca amb (una pinzellada de) xocolata són algunes de les idees que et proposem.