Blog

Idees sanes per a la taula de Cap d’Any

27 Desembre 2016

Quan vas tornar de les vacances d’estiu et vas proposar un parell de coses en ferm: menjar més sa i inscriure’t al gimnàs. D’entrada et va costar, però ho estaves fent. Ara ha arribat el Nadal i t’has permès fer un parèntesi. No t’amoïnis, no passa res, ni tan sols vol dir que hagis de deixar de banda el teu pla de finals d’estiu, i t’ho volem demostrar proposant-te un sopar de Cap d’Any que no es convertirà en cap excés dels que fan història.

Capítol u: entrants

Prepara una crema tèbia amb verdures per entonar el cos. Exemples: de carbassa, taronja i llet de coco o una vichyssoise clàssica de porro. Substitueix el foie per un paté casolà de nous i xampinyons o per unes crudités acompanyades amb salses: de formatge i iogurt, d’albergínia… Per als qui els agradi el mar, proposem uns musclos al vapor amb crema de curri i, sense gluten, un hummus de pastanaga i ous farcits de guacamole amb llagostins.

Capítol dos: primers i segons

Si no et passes amb els entrants, pots preparar un clàssic que no falla, filet Wellington farcit de prunes. Això sí, no perdis el cap a l’hora de fer les racions perquè omple! Per una versió més lleugera, prova de fer aquests pits de pollastre farcits de prunes. I si la idea que tens és cuinar peix, el pots alegrar amb una cobertura de llavors. Recorda que les receptes al forn o al vapor sempre són més saludables i que no has d’esguerrar el peix acompanyant-lo amb una salsa pesada ni amb un munt de patates com a guarnició. ¿Què et sembla si l’acompanyes d’una amanida amb hortalisses i fruita?

Capítol tres: postres

En el cas de les postres, caure en la temptació és molt fàcil, així que ull viu i no t’emboliquis. Equilibra bé el menú i acaba amb una proposta que deixi un bon record sense deixar la panxa botida. Una pannacotta amb salsa d’orellanes i prunes, uns gotets de iogurt amb panses i préssec i unes broquetes de fruita fresca amb (una pinzellada de) xocolata són algunes de les idees que et proposem.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later