Blog

Idees de tàpers amb restes

21 febrer 2017

El menjar no es pot llençar. Ho tenim claríssim i volem que ens acompanyis en aquesta aventura. Per això fa poc et donàvem consells sobre com organitzar el rebost, la nevera o la compra setmanal. També uns trucs sobre la conservació dels aliments i de cuina. Doncs bé, ara activem el programa oficina i et donem idees per aprofitar les restes amb imaginació en la preparació dels teus tàpers.

En format burrito

El cap de setmana t’ha deixat el frigorífic amb restes d’un guisat de vedella, pollastre rostit, filets… Una manera de reinventar la situació és convertir-los en deliciosos burritos. Piquem una mica de pebrot, de ceba o de qualsevol vegetal fresc. Saltegem i hi afegim la carn. Podem amanir amb espècies i afegir una mica de salsa de tomàquet també, si les restes no tenien la seva pròpia salsa. Llestos! Això sí, et recomanem portar les tortilles a part i muntar els burritos en el moment de menjar-los perquè no es remullin.

Una bona cremeta

Si veus que les verdures fresques de la setmana no estan tenint sortida, no deixis que es facin malbé i prova a preparar-les fent una crema. Pràctic, sa i facilíssim. Les rentem, trossegem i ofeguem amb una mica d’oli d’oliva verge extra. Salpebrem, cobrim d’aigua i bullim durant uns 20 minuts. Ho passem per la batedora, afegim una mica de nata líquida o formatge crema i acabem de batre fins que quedi ben fina.

Què en faig de les llenties?

T’han sobrat llenties estofades, amb el xoriço i la verdura, però no et ve de gust un plat de cullera per a l’oficina. Alternatives? Concretament dues. El xoriço el tallem a trossets petits i l’aprofitem per a un plat de pasta amb tomàquet. La resta la passem per la batedora, afegim una mica de curri en pols i la convertim en una deliciosa salsa per acompanyar, per exemple, uns filets de pollastre a la planxa.

Entrades relacionades

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

Blog
Picoteo mañanero

Pica-pica matinal saludable i en un tres i no res

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later