Blog

La importància de l’esmorzar pels nens

20 novembre 2014

La importància de l’esmorzar pels nens

Segons dades del Ministeri de Sanitat i Consum d’Espanya, només el 7,5 % dels nens prenen un desdejuni equilibrat. Aproximadament el 20% de la població infantil i juvenil solament pren un got de llet, mentre un 56% només ho acompanya d’algun hidrat de carboni. La meitat d’aquests nens dedica menys de deu minuts per desdejunar.

En resum, els nens i nenes espanyoles desdejunen malament, la qual cosa implica un descens en la capacitat d’aprenentatge i rendiment escolar i un augment de l’obesitat infantil, en la majoria dels casos.

El desdejuni és una dels menjars més importants del dia. Representa, almenys, ¼ de les necessitats nutricionals dels nens. Segons l’Associació Americana de Dietètica, “el tipus d’aliments que els nens consumeixen en l’esmorzar pot afectar a la seva capacitat d’aprenentatge i al seu estat de salut”. Això significa que quan el nen es troba en l’etapa de creixement, el col·legi i les activitats extraescolars obliguen a realitzar una major activitat física i intel·lectual, per la qual cosa un bon desdejuni li ajuda a tenir una major concentració a l’escola i a mantenir el control del pes.

L’ESMORZAR IDEAL

El desdejuni ideal i adequat és el que sigui variat en aliments que tinguin nutrients necessaris:

  • Làctics: llet, iogurt, i/o formatge (font de calci i proteïnes).
  • Farinacis: galetes, pa, cereals (font d’hidrats de carboni).
  • Fruites o Suc (font de vitamines o minerals)

Tot és una qüestió d’hàbit. Si des de la més primerenca edat els nens són acostumats a desdejunar bé, el seu organisme s’habituarà i li exigirà un bon desdejuni tots els dies, i ells se sentiran satisfets. A més la família estarà prevenint el que és avui una preocupació mundial dels experts d’alimentació: l’obesitat infantil.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later