Blog

Vols fer la millor barbacoa i no saps per on començar?

29 Maig 2017

Arriba el bon temps i l’època de les barbacoes. Qualsevol moment és bo per sortir al sol, sigui de jardí, terrassa o balconet, encendre les brases i experimentar amb la graella. Però no hem d’oblidar que les barbacoes són molt més que carn boníssima. Poden ser el que vulguem, només hi hem de dedicar una mica d’inventiva i posar en pràctica aquestes idees.

– Un entrant increïble per anar fent gana és el Camembert a la graella. Només hem de fer un tall al formatge, que mantindrem en la seva capsa de fusta, i condimentar-lo amb oli d’oliva verge extra, làmines de tomàquets secs i espècies al gust. Col·locarem la capsa directament sobre la graella de la barbacoa, i l’anirem tombant per què no es cremi. Se serveix amb uns fruits secs i unes llesques primes de pa torrat a la barbacoa.

– Incorpora les hamburgueses en la teva compra. Sovint les excloem de les nostres graelles, tot i que és una carn que agrada a tothom i que ens en llepem els dits quan es presenta cruixent per fora i tendríssima per dins. Si hi incorporem a més panets per a hamburgueses torrats a la barbacoa, serà un èxit total.

– Experimenta amb les salses. Més enllà de la clàssica salsa barbacoa i el popular allioli, podem elaborar tot tipus de salses: chimichurri, mostassa i mel… Les cremes balsàmiques són excel·lents també per condimentar les carns: de poma, gerds, Mòdena o Pedro Ximénez. Amb una miqueta n’hi haurà prou perquè les nostres costelles tinguin un gust inconfusible.

– Si anem justos de temps (i lloc), rostir una guarnició de verdures, tomàquets o patates serà missió impossible. Una bona idea és presentar les verduretes crues, com a acompanyament. Vesteixen molt, són molt saludables i contribuiran a compensar les calories de la carn.

– Un truc perquè les carns quedin perfectes és treure-les de la nevera un parell d’hores abans de rostir-les a la brasa perquè estiguin a temperatura ambient. Col·locar als laterals de la barbacoa espècies com la farigola o romaní per aromatitzar també és una bona idea. Per últim, no oblidem que és preferible utilitzar sal gruixuda i afegir-la al final, en el moment en què retirem la carn.

Condimentar la carn el dia anterior és sempre una bona opció, així adquirirà un sabor intens inconfusible. El llom marinat amb una salsa de balsàmic, llimona i soja és una delícia, igual que el pollastre amb una salsa de crema balsàmica de Pedro Ximénez i oli d’oliva verge extra.

– Les postres també es poden fer a la barbacoa. Una idea? Plàtans a la Nutella, una temptació dolça capaç de provocar desmais. Talla els plàtans per la meitat, unta-hi una mica de Nutella i… al foc! Són un escàndol

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later