Blog

La nou: un protector solar natural

19 juny 2018

Borges - nueces

A més de ser unes grans aliades per personalitzar els teus plats estiuencs —des d’una amanida fins a un gelat—, les nous contribueixen a preparar la pell per protegir-la del sol. Però alerta: no estem dient que puguis deixar de banda el teu protector solar habitual i dedicar-te a menjar nous com si s’acabés el món: n’has de combinar el consum amb l’ús d’un protector adequat per preservar el teu tipus de pell dels rajos ultraviolats.

Prendre el sol sense preocupacions

T’oferim uns quants consells per gaudir dels beneficis del sol sense posar en risc la teva salut dermatològica. Encara que no t’exposis directament al sol, sempre has de dur un protector solar de factor alt i anar-te’l posant sovint, ja que amb una sola aplicació no n’hi ha prou. A més, cal que evitis les hores en què la radiació solar és més forta (de 12 h a 16 h, aproximadament). Un cop t’hagis aplicat la protecció, et pots llançar a menjar nous com a garantia d’una morenor bella i saludable.

I és que aquesta fruita seca tot terreny no només és boníssima, versàtil en extrem i provadament cardiosaludable, sinó que també contribueix a protegir la capa externa de les cèl·lules contra la incidència dels rajos ultraviolats gràcies a la seva aportació de vitamina E, que és fonamental per prevenir la degradació cel·lular, o apoptosi. De fet, molts dels protectors solars sense productes químics que trobem al mercat, i que aposten per una protecció natural, inclouen oli de nous en la seva composició.

Les millors aliades de la pell

D’altra banda, les nous tenen efectes antienvelliment reconeguts: nodreixen la pell des de l’interior, augmenten el creixement de les cèl·lules sanes i endarrereixen l’envelliment cutani, de manera que prevenen l’aparició d’arrugues.I encara més, aporten vitamines del grup B. Aquestes vitamines són fonamentals per combatre l’estrès i calmar els estats d’ànim negatius, dos factors que solen incidir també en la nostra pell, ja que afavoreixen l’aparició de línies d’expressió i d’ulleres.

Les nous, doncs, es convertiran en les perfectes aliades de la teva pell durant els mesos de més calor en una doble direcció:per un costat, seran les millors amigues de la teva crema solar gràcies al seu efecte protector contra els rajos ultraviolats i, per un altre, ajudaran la pell a combatre els efectes nocius del sol, que acostuma a ressecar-la i malmetre-la si no el prenem d’una manera adequada.

Si, a més a més de les nous, disposem d’altres aliats naturals per protegir-nos del sol —des de l’oli d’oliva verge extra fins a algunes plantes calmants com ara l’àloe vera—, l’èxit de la nostra morenor estarà garantit. No ens cremarem ni ens bronzejarem en excés, ni agafarem aquell to mat tan poc afavoridor sinó que, a poc a poc, en quedarà un bonic to daurat.La clau és protegir-se correctament dels rajos solars i, sobretot, tenir prou paciència per bronzejar sense presses, d’una manera segura i saludable.

Alguna recomanació

¿Com s’han de consumir les nous, més enllà de picar-ne un grapadet de tant en tant? Ben fàcil: ratlla-les i afegeix-les a les teves postres, tant si són un gelat, un iogurt —¿has provat d’afegir-hi també una presa de xocolata negra ratllada i rematar-ho amb fruites del bosc?—, fruita fresca o un pastís casolà. Afegeix-les a les teves amanides multicolors, a la carn i al peix, i acostuma’t a endur-te’n un grapadet a les teves sessions de platja: una poma i una mica de fruita seca són el piscolabis perfecte; au, va, prova-ho!

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later