Blog

Els passos per mantenir una ment saludable

24 Febrer 2020

Borges - mente saludable

Mens sana in corpore sano. Aquesta citació llatina no pot ser més certa, i és que no hi ha res com donar al cervell l’alimentació que necessita si el volem mantenir sa i ràpid.

  1. Nous cada dia. Milloren la funció cardiovascular, directament relacionada amb el rec sanguini al cervell. Un valor segur!
  2. Sí al peix blau. Conté àcids grassos omega-3, el millor aliment pel cervell. Si vols un bon refrigeri, obre una llauna de sardines.
  3. Oli d’oliva verge extra, sempre. Les seves propietats antioxidants frenen l’envelliment cel·lular, cosa que també notarem en la ment.
  4. No als àpats feixucs. Les digestions lentes i contundents impedeixen pensar amb claredat, així que val més optar pels àpats frugals que proposa la dieta mediterrània, amb coccions simples i abundància de fruita i verdura.
  5. No et tallis amb els plàtans. Son font de triptòfan, que millora el nostre estat d’ànim. Si te’ls prepares en un batut amb beguda de nou, estaràs donant doble aliment al cervell.
  6. Pasta per a tota la família. No oblidem que els carbohidrats proporcionen al cervell la glucosa que necessita. Així doncs, la pasta sempre és una bona aliada.
  7. Aigua i infusions. La deshidratació pot afectar la nostra activitat cerebral, i per això és important que sempre ens mantinguem hidratats bevent aigua i infusions, moderant el consum de cafè i eliminant del tot el d’alcohol.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later