Blog

Vols que els petits de casa s’acostumin a menjar fruits secs?

2 Juliol 2018

Borges - fruits secs

Qui ha dit que als més petits de la casa no els agrada l’amanida? I que no s’ho passen d’allò més bé cuinant? O que menjar fruits secs no es un refrigeri perfecte per a ells? Cuinar tots junts no només pot servir per passar una estona divertidíssima en família, sinó que és una bona manera d’ensenyar-los que una alimentació saludable no té per què ser avorrida. Com podem aconseguir que oblidin els gelats, les llaminadures i les xocolatines? Doncs amb aquestes quatre receptes, dues d’elles en bol, que podran cuinar ells mateixos i que, a més, estan boníssimes.

Amanida de pasta amb pollastre, remolatxa i pastanaga… en pot!
Com es quedaran els petits quan els expliquis que es pot cuinar en un pot. Sí, sí, en un pot. Per començar, escull una pasta divertida (què et sembla si vas al súper amb ells i deixes que agafin la que els agradi més?), salta uns pits de pollastre, talla la remolatxa a trossos i les pastanagues a rodanxes, afegeix unes llavors de sèsam i unes quantes nous i prepara un adob amb oli d’oliva verge extra i unes gotetes de suc de llimona. Si deixes que la llimona l’exprimeixin ells, segur que els farà molta gràcia prémer amb totes les seves forces mentre fan ganyotes monstruoses… I, és clar, deixa que també ells tapin el pot, el sacsegin enèrgicament i el guardin a la nevera. Per què no els fas un Boomerang —una aplicació per a fer vídeos— mentre penquen? Us fareu un fart de riure! Pots personalitzar la recepta posant-hi pasta, quinoa, cuscús… Imaginació al poder!

Bol de iogurt grec amb ametlles, cereals, encenalls de xocolata negra i gerds. En pot, és clar.
És una combinació que no té cap misteri, però realment és fàcil embogir amb aquesta mescla untuosa d’aliments deliciosos. Comenceu fincant en un pot un iogurt grec —cremós a més no poder; els encantarà llepar-ne les restes—, i afegiu-hi unes quantes ametlles (ratllades, si ho preferiu) i un grapat dels cereals favorits dels nens. Remateu-ho amb uns encenalls de xocolata i uns quants gerds, tot i que aquests els podeu substituir per poma, plàtan, kiwi, maduixes o qualsevol altra fruita que hi hagi a la nevera. Què us semblen uns albercocs?

Coca de galetes maria amb nous… al microones!
El guilty pleasure de la llista és un berenar que els tornarà bojos. Tan sols heu d’introduir en un bol 55 g de farina normal, mitja cullerada de llevat, una cullerada de cacau en pols, 30 ml d’oli d’oliva verge extra… i un grapat de nous a trossets petits. Fiqueu la tassa al microones a temperatura alta i al cap de cinc minuts tindreu el vostre flamant mug cake. És important que ompliu tan sols tres quartes parts del recipient, ja que la massa creixerà dins del microones i podria vessar. Avisa als petits que han de reservar un grapat de fruits secs per a decorar. ¡Nyam!

Còctel de fruits secs.
Teniu un dinar familiar? Un aperitiu amb amics a casa? Vas de bòlid preparant-ho tot? Deixa als més petits encarregar-se d’un dels snacks, senzill com cap i deliciós. Feu-vos el vostre propi còctel clàssic de fruits secs amb mantega, mel i una culleradeta de pebre dolç. Com? Foneu en un cassó la mantega y la mel, banyeu els fruits secs en la mescla i a continuació repartiu-los, amb una pessic de sal, damunt d’una safata de forn. Enforneu-los durant 20 minuts i, sobretot, molt de compte! Estan tan bons, que segur que volaran abans d’arribar a taula.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later