Blog

Menjar i humor

24 febrer 2014

Existeix relació entre el que mengem i el nostre estat d’ànim? Pot el nostre humor arribar a afectar el que mengem? La realitat és que l’alimentació juga un paper fonamental en les nostres vides i gran part del nostre estil de vida gira al voltant d’esdeveniments que inclouen menjar. Amb solament pensar en una festa, unes noces, el naixement d’un bebè, l’alegria se celebra amb menjar; una reunió d’amics o de treball normalment es realitza en un restaurant; si estem tristos o deprimits, en molts casos també es recorre a el menjar.

Biològicament el menjar té un paper important, és normal que durant el dia tinguem la sensació de gana/sacietat; per a algunes persones sol ser normal tenir gana, mentre que uns altres prefereixen menjar menys vegades. No obstant això, s’ha comprovat que mentre més hores de dejuni es passin o més ens saltem menjades, es pot arribar a tenir un sentiment de preocupació pel menjar, desconcentració i pèrdua de memòria, alteracions d’humor, depressió, irritabilitat i ansietat.

D’altra banda, el portar una dieta sense carbohidrats, afecta la producció de serotonina, un neurotransmissor que és responsable de l’humor, apetit i son, per la qual cosa si no es menja suficients carbohidrats podríem tenir un pitjor humor, més gana o no quedar satisfets i tenir alteraciones en el somni.

Per evitar que en un moment estiguem d’allò més feliços i actius i al següent tristos i cansats, cal procurar escollir aliments que es digereixin lentament, pa integral, civada, arròs basmati, etc.

Hem de recordar que som humans i el que mengem no va sempre relacionat a apetit, ja que de certa manera alimentem el cos però també l’ànima, però tampoc cal abusar de tot allò que a l’ànima li ve de gust; cal reconèixer quan mengem per emocions i trobar un balanç entre el nutritiu i els antulls, i ser flexibles en les nostres decisions.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later