Blog

Menú lleuger de cap d’any

20 desembre 2018

Borges - menu cap dany

Creus que no és possible elaborar un meravellós menú de cap d’any sense passar-se de calories? Apunta’t aquesta proposta per a un sopar complet de comiat de l’any i veuràs que la bàscula ni ho nota.

APERITIU

Aposta pel llom i el pernil ibèrics (la seva aportació de greix és més baixa que la d’altres embotits), per formatges tous (que poden tenir fins a la meitat de greix que els curats; què et sembla una burrata?), xips de verdures, sashimi, guacamole i, per descomptat, mariscos sense salses que n’emmascarin el sabor i aportin calories innecessàries.

ENTRANT

Lasanya vegetal lleugera
Escull espinacs, panses i pinyons i salteja’ls amb formatge fresc, sal i pebre al gust. D’altra banda, elabora una beixamel superlleugera: substitueix la mantega per oli d’oliva verge extra i la llet per un brou de verdures lleuger. Assegura’t que els formatges que tries per gratinar són de bona qualitat, i ja tindràs un entrant boníssim, amb una interessant aportació vegetal en aquestes dates en què acostumem a oblidar-nos una mica dels productes de l’hort.

PLAT PRINCIPAL

Filet de porc amb poma, pastanaga i menta
Com que és una carn magra, el filet de porc ens permetrà sopar bé sense passar-nos amb les calories, sempre que no ens excedim amb les quantitats. Si el preparem al forn, el podem acompanyar d’una senzilla (i deliciosa) guarnició: n’hi ha prou de ratllar les pomes i les pastanagues i col·locar-les en un bol amb la menta tallada a la juliana. Elaborem una salsa amb oli, iogurt natural, sal i pebre i la barregem amb les pomes i les pastanagues. Servim la guarnició freda acompanyant la carn.

POSTRES

Després de menjar tant, a ningú li venen de gust unes postres contundents i calòriques. Què et sembla una taronja ben tallada i presentada abans de passar als dolços de Nadal? Aquí sí que només ens queda donar un consell: molta, molta moderació amb els torrons, ja que és on recaurà la càrrega calòrica de l’àpat.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later