No cal gastar una fortuna en ostres i foie per gaudir d’un menú nadalenc de gourmet. Pren nota d’aquests vuit trucs senzills per estalviar en els àpats d’aquestes festes sense que ningú no ho noti.
1- Fes servir sempre productes de temporada. Disminuiràs molt la despesa si optes per fruita i verdura de temporada en lloc de productes exòtics. A més, són més bones i pots idear receptes la mar d’originals! Què et sembla un flam de castanyes?
2- Substitueix el peix i la carn més cars (marisc o xai) per altres de més econòmics, que poden anar des del lluç fins al pollastre o el gall dindi.
3- No inverteixis un dinerada en vins i xampanys. Al supermercat en pots trobar de bona qualitat i a preus raonables.
4- No facis més menjar del compte. Mira d’ajustar bé les quantitats: recorda que al final sempre en sobra.
5- Planifica el menú i no te n‘apartis: n’hi ha prou amb uns quants aperitius, entrants, un plat principal i els dolços de Nadal.
6- Compra tot el que puguis amb antelació, des de la carn i el peix que es puguin congelar fins a les begudes i els dolços que es conservin bé.
7- Apunta’t al do it yourself. Pans, pastissos, peixos marinats… Fins i tot et pots fer el foie micuit! Els teus convidats agrairan el treball artesanal i t’estalviaràs uns calerons.
8- Deixa’t de menú infantil. Representarà una despesa extra i un estrès innecessari: als nens els encantarà menjar el mateix que els grans (a més, només estaran pendents dels seus regals).