La idea de menjar un entrepà et deprimeix i et provoca sensació d’avorriment? Això et passa perquè estàs pensant en un tros de pernil greixós fincat dins de dues llesques de pa amb una mica de formatge sec.
Però i si hi podem una mica de fantasia? Hi ha maneres de salvar fins i tot el més avorrit dels entrepans i transformar-lo en una vianda deliciosa.
– Reviu la mortadel·la amb uns festucs. Qualsevol cosa té més bon gust amb festucs. Observa com es fa el miracle afegint-ne un grapat al teu entrepà de mortadel·la i formatge. N’hi ha pro amb triturar uns quants festucs sense sal amb un raig d’oli d’oliva verge extra. Una altra opció? En lloc de festucs, afegeix-hi una mica de pesto alla genoveseper aconseguir un toc fresc i mediterrani.
– Entrepà de carbassó? Sí, ho has sentit bé. Prova amb uns carbassons marinats en oli d’oliva verge extra, all i llimona, combinats amb tonyina o salmó. Yummy!
– De mandonguilles. Sí, sí, de mandonguilles. Ja ho menjava en Joey Tribbiani a Friends, en aquells llunyans noranta, i sempre és bo recuperar els clàssics. La sèrie va ser una icona d’aquellshappy nineties, i aquell senyor entrepà de mandonguilles tendres acompanyades d’una salsa marinara resulta inoblidable.
– L’entrepà de calamars és un clàssic. Nosaltres t’aconsellem tastar-lo amb un allioli d’all negre i oli d’oliva verge extra.
– Menta amb pollastre. L’entrepà de pollastre pot resultar la cosa més avorrida del món, però amb un parell de tocs es convertirà en una delícia. Atreveix-te a aromatitzar-lo amb fulles de menta, que poden ser fresques o seques, segons la intensitat que busquis. I si et van les emocions fortes, un toc de pesto rossoserà la rematada final.
– Formatge fresc i pera. Per a un berenar genial, combina peres, mel i formatge fresc en el teu entrepà de xapata. I si vols llançar la casa per la finestra, unes panses o unes nous acabaran de perfeccionar la teva obra d’art.
– Tomàquets secs en lloc de tomàquet natural. El gust fort dels tomàquets secs queda perfectament amb el formatge. Si passes l’entrepà pel forn un parell de minuts i hi afegeixes un toc de pesto alla genovese… ja veuràs quina meravella!