Blog

Cal netejar l’arròs abans de cuinar-lo?

26 Juny 2018

Borges truco - lavar el arroz

Rentar l’arròs: sí o no? N’hi ha molts que hi estan d’acord, degut a la possible presència de restes d’arsènic. Però també hi ha qui s’hi mostra contrari, ja que en netejar-lo eliminem nutrients. En realitat, la decisió final dependrà de la recepta.

Hi ha plats, com ara el risotto o l’arròs caldós, que demanen que els grans s’enganxin entre ells i la textura sigui cremosa. Per aconseguir aquest efecte, a més de l’habilitat del cuiner, fa falta midó. Rentar l’arròs abans de començar a fer un risotto és molt mala idea, ja que es necessita tot el midó possible perquè el resultat sigui excel·lent.

En canvi, si es vol preparar una paella, una amanida d’arròs o qualsevol altre plat que requereixi que els grans estiguin solts i al dente, netejar l’arròs abans de cuinar-lo es una mont bona idea. De fet, caldria esbandir-lo un parell de vegades.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later