Blog

Coneixes les noves modes gastronòmiques de 2018?

16 Gener 2018

Cada any ens sorprèn amb tendències gastronòmiques que faran furor entre el personal foodie. Si en el seu moment van ser els crònuts, el cebiche, el sushi arc iris (sí, sí: sushi multicolor) o aquells gin-tonics i hamburgueses que ja queden tan lluny, tot indica que aquesta temporada s’imposaran les següents modes, en què, de ben segur, tots caurem.

1- El cafè d’especialitat.
Adeu, lamentable cafè torrefacte que raspes el paladar; hola, cafè d’especialitat. Ets car, maleït; però estàs tan summament bo, ets tan delicat i equilibrat i portes a tal perfecció aquella mescla de dolçor i amargor, que no ens dol pagar 2 € per tu. Vens de Colòmbia o Nicaragua, o d’altres països productors de cafè que desconeixem, i estàs decidit a guanya la batalla contra el torrefacte de bar que prenem de tota la vida. Lluitarem al teu costat, camarada.

2- El veganisme.
Ni carn, ni peix, ni ous, ni lactis, ni mel. Aquesta és la bíblia del veganisme, un corrent que irromp amb força i sedueix fins i tot els carnívors de pro. Hi ha mil motius per fer-se vegà o per introduir poc a poc el veganisme en la dieta: a més del respecte pels animal i el medi ambient i l’aposta per un consum responsable, hi ha el fet de seguir una alimentació molt més conscient i saludable.

3- Raw-food.
O, dit d’una altra manera, menjar cru. Aquesta moda està molt relacionada amb el veganisme i aposta per consumir els aliments sense cuinar-los, perquè conservin tots els nutrients que perden en passar pels fogons o pel forn. Cada vegada més restaurants ofereixen opcions de raw-food i més persones aposten per menjar, sempre que sigui possible, sense necessitat de cuinar.

4- Restaurants monoproducte.
Ja fa temps que va començar el boom i, pel que sembla, es consolidarà i veurem sorgir més establiments especialitzats en un sol producte. Des de ramen a patates, entrepans, pizzes o formatges, els locals d’un sol producte conqueriran les ciutats i també els nostres cors.

5- Les alternatives a la llet de vaca.
Està clar que la llet de vaca ha perdut la batalla davant de les begudes vegetals que s’han apropiat del mercat. I és que cada cop hi ha més persones que abandonen els lactis (no tan sols la llet, sinó també formatges i derivats) per apuntar-se a begudes de nou, civada, soja, arròs o altres alternatives que permeten allò que fa uns anys semblava inviable: viure sense lactis sense que gairebé no es noti.

6- Les begudes fermentades.
La kombucha, una beguda centenària de sabor àcid i refrescant, és l’exemple més representatiu d’auge de les begudes fermentades que ja trobem als cafès de moda. S’elabora a partir de te dolç fermentat i és una injecció d’uns probiòtics formidables per a la salut.

7- Les conserves gurmet.
Primer va arribar la moda del vermut, i ara arriben a les nostres vides, esperem que per quedar-s’hi, conserves de qualitat ideals per als aperitius entre amics, en què el cos ens demana productes de bona qualitat, lluny de les típiques conserves de supermercats.

8- Els fumats.
Salmó, truita i peixos en general, però també carns, embotits i, en definitiva, qualsevol producte susceptible de fumar-se artesanalment. Cada vegada apareixen més empreses especialitzades en aquests productes que tant triomfen, sobretot a les grans ciutats, i que de ben segur consolidaran la seva presència durant aquest 2018.

9- Els còctels sense alcohol.
I no només els còctels: també els vins i cerveses sense alcohol arrasen amb força entre uns consumidors que aposten por seguir una alimentació cada cop més saludable. Perquè, si hi ha una tendència que triomfa i es referma a passes de gegant és aquesta, precisament: l’aposta d’una bona part de la població per una alimentació sana.

10- Els insectes?
Potser no es posaran de moda, però és cert que, gràcies a la legislació de nous aliments aprovada per la Unió Europea, els països de l’eurozona van introduint poc a poc les noves lleis que autoritzen la comercialització d’insectes. A Espanya, aquesta llei va entrar en vigor l’1 de gener de 2018, i ja n’hi ha molts que miren d’aconseguir formigues, grills, saltamartins i altres delícies per incloure-les a les seves receptes.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later