Blog

Com incorporar les noves textures i sabors a les criatures

21 Abril 2016

A partir dels sis mesos de vida, les criatures comencen aquesta transició que va de la dieta exclusivament làctia a la dieta variada, un pas determinant en què no només incideix la varietat, sinó també la distribució dels nutrients. Preparats per al nou repte? Pren nota dels consells següents:

Cal familiaritzar-s’hi.

Pots començar incorporant un parell de culleradetes d’aliments sòlids en forma de puré en un dels àpats. Si no en vol no desesperis, però permet que prengui contacte amb les aromes i textures.

Comença per un àpat sòlid al dia.

Passa posteriorment a dos i tres àpats quan el bebè tingui vuit mesos. Primer amb purés, després introduint menjar triturat i finalment trossets petits que puguin agafar amb les mans, mastegar i empassar fàcilment, com la fruita madura, pelada i sense llavors, trossets de pasta ben cuita, daus de formatge fresc o verdures molt tovetes.

Un aliment nou cada cinc dies.

És important introduir els aliments un a un i deixar passar un temps per poder detectar possibles al·lèrgies o intoleràncies. Permet que s’acostumi a la novetat, observa com se li posa… i passa al següent!

Distribueix els nutrients amb encert.

Un cop l’infant està familiaritzat amb la nova dieta i pren aliments sòlids tres cops al dia, comença a parar atenció a la distribució de nutrients. No et preocupis, que no es tracta de física quàntica. Només cal procurar que prengui aliments dels diferents grups cada dia.

No el forcis, no subornis.

En aquesta fase del creixement el bebè ha de començar a controlar la seva gana i capacitat d’atipar-se. Si no en vol més, és millor no obligar-lo que escuri el plat, perquè si no acabarà veient el menjar com un càstig. Pel contrari, tampoc no premiïs la criatura amb el menjar.

Cuina coses bones.

Important. El nen no és tonto. Com a tu, li agrada un menjar casolà preparat amb amor, aliments frescos i bons sabors. No l’avorreixis amb la mateixa crema cada dia perquè, com qualsevol, acabarà agafant-hi mania.

Deixa’l experimentar.

D’acord que el menjar no és un joc, però per a la criatura és una nova experiència que determinarà la seva manera de relacionar-s’hi tota la seva vida. Deixa’l tocar, tastar diverses textures, gustos, que trituri l’aliment amb una cullera sobre el plat ―quan n’estigui preparat― o que tasti alguna cosa que estan menjant “els grans”.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later