Blog

L’oli d’oliva verge extra, una arma infal·lible contra la diabetis

14 Novembre 2017

Val més curar-se amb salut. I, en el cas de la diabetis, és important tenir clara aquesta màxima, perquè, segons els darrers informes de l’Organització Mundial de la Salut, aproximadament el 50% dels afectats no en són conscients. Com es pot prevenir? Abandonant els hàbits menys saludables, com el sedentarisme, la mala alimentació i els excessos. Per exemple, podem prendre una bona dosi d’oli d’oliva verge extra de manera quotidiana. Te’n donem alguns motius:

1-Els seus greixos són beneficiosos per a la salut.

Són monoinsaturats, és a dir, que redueixen el colesterol i la pressió arterial. Això és el que assegura l’estudi Predimed (Prevenció amb Dieta Mediterrània), que conclou que les persones que consumeixen regularment oli d’oliva presenten un risc de patir diabetis més baix que aquelles que segueixen una dieta baixa en greixos. Cal destacar, a més, que l’oli d’oliva afavoreix el descens dels triglicèrids, que, en el cas dels diabètics, adquireixen capacitat per lesionar els vasos sanguinis i afavorir el desenvolupament d’arteriosclerosis.

2-Reduceix el risc d’obesitat.

Seguir una dieta mediterrània equilibrada i amb una gran presència de verdures, fruita, cereals, llegums i oli d’oliva verge extra és la millor manera de mantenir un pes ideal durant tota la vida. Convé recordar que l’obesitat multiplica el risc de patir diabetis.

3-Manté la tensió arterial sota control.

Un altre dels factors de risc per a patir diabetis és la hipertensió, que sovint està causada per factors genètics i pel consum excessiu de greixos saturats. No hi ha res com els greixos monoinsaturats de l’oli d’oliva verge extra per evitar que la pressió arterial augmenti amb excés.

4-Redueix la incidència de diabetis gestacional.

Això afirma la revista científica Plos One, que s’ha fet ressò dels resultats de l’Estudi San Carlos de Prevenció de Diabetis Gestacional. I conclou que el consum d’oli d’oliva verge extra no només redueix fins a un 30% la diabetis gestacional, sinó que millora la salut dels nounats.

5-Fa disminuir els nivells de glucosa en sang.

I això passa tant en dejú com després d’ingerir una bona quantitat de glucosa, els nivells de la qual disminueixen fins un 12% si s’acompanya amb el consum d’oli d’oliva verge extra. És el que revelen diversos estudis realitzats per l’American Diabetes Association.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later