Blog

L’oli d’oliva, un gran aliat de les dones

8 Març 2017

Celebrem el Dia Internacional de la Dona aprofundint en els beneficis de l’oli d’oliva i de la dieta mediterrània en la nutrició femenina.

Cada dia més dones de tot el món s’esmeren a cuidar la seva salut i alhora gaudeixen dels plaers de la bona taula. Perquè, per sort, tenir un estil de vida saludable no és sinònim de menús insubstancials, avorrits i repetitius, sinó d’un univers per descobrir en què hi caben totes les verdures, fruites, llegums i cereals de la conca mediterrània, carns delicioses i peixos frescos i, evidentment, l’oli d’oliva verge extra, que dóna aquest toc de distinció i sabor a qualsevol plat, sense excepció. A això li sumem el fet que ens aporta grans beneficis per a la salut, ens protegeix i ens cuida per dins i per fora.

Quan ens posem a descriure les múltiples propietats de l’oli d’oliva verge extra, tant per a homes com per a dones, la llista és tan llarga que no acabaríem mai: és el millor aliat de la nostra salut cardiovascular, redueix el colesterol “dolent” i conté un elevat percentatge d’àcids grassos essencials, millora les digestions, clar, i la seva gran quantitat d’antioxidants el converteixen en el millor producte antienvelliment.

Per tots aquests motius, és fonamental aprofitar la seva versatilitat i incorporar-lo a la dieta diària en les seves formes diferents: per fregir o sofregir, en vinagretes, entrepans, amanides i fins i tot smoothies (encara no has provat d’afegir un rajolí d’oli d’oliva verge extra als teus sucs verds?). La quantitat diària recomanada són aproximadament uns 50 grams, una xifra que segons el principal estudi sobre la relació entre el consum d’oli d’oliva verge extra i la incidència de càncer de mama que s’ha elaborat a Espanya (Predimed) redueix el risc de patir aquesta malaltia en un 68 %. Pel que sembla, alguns polifenols de l’oli d’oliva ―parlem sempre de la seva varietat verge extra― poden aturar la progressió de les cèl·lules cancerígenes incipients, segons les conclusions dels investigadors de Predimed.

Però aquest no és l’únic benefici del consum regular d’un producte que avui analitzem en clau femenina però que, en realitat, és més que aconsellable per a tothom. L’oli d’oliva verge extra és també un aliat contra l’osteoporosi, ja que s’ha demostrat que contribueix a l’absorció del calci i a la mineralització, encara que sovint tenim la creença errònia que només els làctics ens protegeixen els ossos. No en va, molts estudis han demostrat que les taxes d’osteoporosi als països del sud d’Europa, on mana la dieta mediterrània, són significativament més baixes que les de la resta de països del continent.

En conclusió, ens trobem davant d’una mena de font de l’eterna joventut en la seva versió contemporània, un producte que no només és saludable, nutritiu, està boníssim i té possibilitats infinites, sinó que és un dels ingredients que defineixen millor la cultura mediterrània, i el que més: un símbol d’identitat únic que fa que els països d’aquesta àrea geogràfica es trobin entre els més longeus del món. Deu ser per alguna cosa, oi?

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later