Blog

Deliciós i poderós: oli d’oliva verge extra pels teus plats

10 Maig 2017

Hi ha pocs aliments que tinguin un gust tan deliciós i una textura tan suau com l’oli d’oliva verge extra. Per això és la insígnia de la dieta mediterrània en tot el món, un aliment versàtil i saludable. Has mirat d’explorar totes les possibilitats d’utilitzar-lo cru? Te’n donem unes quantes idees perquè vagis més enllà de les amanides.

Vinagretes per a tots els gustos

L’oli d’oliva verge extra pot ser la base de tota una varietat de vinagretes. La clàssica combinació amb vinagre ha donat pas a unes salses saboroses i delicioses, que tenen l’oli com a base i que a més incorporen el vinagre de poma (un gran desintoxicant i antioxidant), espècies al gust o mel, entre altres ingredients.

La cocció més saludable

I si ens oblidem de la paella i ens decantem per coccions saludables i baixes en calories? El vapor és una opció ideal per cuinar verdures i peix, perquè en manté intactes les propietats i ens permet aprofitar-ne tots els nutrients. Només cal completar el plat amb un raig d’oli d’oliva verge extra cru, sal i les espècies que ens agradin (i si aportem un toc de clau a la coliflor? O un xic d’estragó al bròquil?). El resultat serà un plat deliciós, saludable i nutritiu al màxim, ja que a les vitamines de les de les verdures hi afegirem les propietats cardiosaludables de l’oli d’oliva.

I si ens el bebem?

Des de fa temps, hi ha diversos establiments que ofereixen smoothies amb oli d’oliva, una gran idea que podem reproduir a casa sense problema. La idea és incorporar una cullerada d’oli d’oliva verge cru als nostres batuts verds, i les possibilitats són tan àmplies com delicioses. Una bona opció és en un batut de pinya, beguda de soja i gingebre. Els sucs verds també s’avenen perfectament amb aquest ingredient: un fet de poma, alvocat, cogombre, api i oli d’oliva verge extra ens aportarà una injecció d’energia que farà que puguem amb tot.

Sopes estiuenques

El gaspatxo, el salmorejo o el pizporrete i altres sopes de verdures i hortalisses pròpies de l’estiu també ens permeten disfrutar dels grans avantatges de l’oli d’oliva verge extra. De fet, qualsevol crema estiuenca que ens inventem en moments d’inspiració aprofitant els ingredients que tinguem a la nevera serà perfecta per incorporar-hi un toc d’oli d’oliva. També és interessant utilitzar-ne un raig com a decoració per a les nostres cremes, tant fredes com calentes, a qualsevol època de l’any. I si a sobre hi afegim fruits secs ratllats, encara millor.

Pa amb oli, una delícia

Ho fan molts restaurants, i la veritat és que és una idea excepcional obrir la gana amb un aperitiu fet amb un bon oli d’oliva verge extra en un bol petit, una sal de qualitat i un bon pa, que pot ser de cereals o d’olives, tomàquet, orenga o qualsevol altre ingredient. Un bon vi rosat fresquet, bona companyia… i no se’ns acut cap aperitiu millor.

Unes postres de deu

De vegades ens compliquem la vida fent pastissos rocambolescos amb ingredients de noms impronunciables i ens oblidem de les postres més senzilles i més delicioses del món: pa amb oli d’oliva, sal i xocolata. Què més volem?

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later