Blog

Coneixes les propietats de l’oli d’oliva verge extra?

5 Març 2019

Borges - Aceite de oliva virgen extra

Ho sabem: t’han i t’hem repetit fins a la sacietat que l’oli d’oliva verge extra és un greix saludable, potser el millor que pots consumir. Però, per què?

Les seves propietats beneficioses es deuen al fet que els àcids grassos, com l’àcid oleic que hi ha a l’oli d’oliva verge extra, tenenla capacitat d’equilibrar el nostre nivell de colesterol, ja que redueixen el dolent i augmenten el bo.

A més, tenen un efecte vasodilatador, cosa que significa que, si consumim més oli d’oliva verge extra, les nostres artèries estaran més dilatades i la sang circularà millor. Te n’adonaràs perquè notaràs les mans i els peus menys freds, si acostumes a tenir aquest problema. De la mateixa manera, s’ha demostrat que és l’únic greix monoinsaturat capaç de reduir el risc de vessaments cerebrals i infarts.

Substituir els greixos d’origen animal com ara la mantega i el llard per oli d’oliva verge extra és important per a un règim alimentari sa, ja que contribuirem a mineralitzar millor els nostres ossos. Vitamines i minerals com el calci es cristal·litzen i endureixen els nostres ossos perquè tinguin força i resistència.

Per acabar, s’ha demostrat que el consum habitual d’oli d’oliva verge extra manté estables els nivells de sucre en la sang, tant en pacients amb diabetis com amb persones que no tenen aquesta malaltia. Segons diversos estudis, incloure’l en la dieta redueix en un 35% el risc de desenvolupar-la.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later