Blog

D’on venen els canelons?

2 Octubre 2018

Borges - Canelons

Sabies que la ciutat del món on hi ha més pizzeries és Marsella?Aquesta dada sorprenent és un bon exemple de la internacionalització de la cuina italiana, que té seguidors arreu del món gràcies a les seves delicioses pastes, els vins de somni i els productes multicolors de l’hort mediterrani.

Un altre exemple de recepta italiana que es consumeix més en altres llocs que a Itàlia són els canelons, que a Barcelona van introduir, al segle XIX, diversos cuiners italians que treballaven en algunes llars de la burgesia local. El desenllaç de la història és conegut de sobres: la seva fama es va estendre ràpidament per totes les classes socials i començament del segle XX ja els trobem en alguns receptaris catalans.

Avui, els canelons no només són un plat típic de Catalunya —molt comú el 26 de desembre, Sant Esteve, el què les famílies menjaven canelons per aprofitar les restes del tiberi del dia de Nadal—, sinó de tot Espanya i diversos països de l’Amèrica Llatina.

Com sol passar amb totes les receptes fascinants, dels clàssics canelons amb beixamel, carn variada i una mica de paté per donar-los consistència se n’han fet un munt de versions en nombrosos gastrobars moderns. Beixamels personalitzades, farcits d’ultramar i fins i tot rotlles de pasta elaborats amb carbassó… Ja tenim aquí el caneló del segle XXI! I és boníssim!

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later