Blog

Els 10 plats de pasta més cèlebres del cine

29 Juliol 2016

Segur que hi ha hagut molts cops que, acomodat davant la petita o la gran pantalla, els ulls se te n’han anat rere aquell plat de pasta amb el que se’t feia la boca aigua. Potser ja no només per gana sinó pel simple desig d’intentar cuinar aquesta recepta amb la que el protagonista de l’escena podria acabar donant-te la rèplica al més pur estilo La Rosa Púrpura del Cairo.

En un repàs ràpid se’ns apareixen moltes imatges però, que retinguem amb  nitidesa a la retina, tan sols unes quantes. I d’aquí, aquests 10 plats de pasta més destacats de la ficció:

1. Els espaguetis amb mandonguilles de La Dama y El Vagabundo. No ens enganyem. ¿Qui no ha volgut alguna vegada compartir el plat de pasta como si no hi hagués demà i acabar-lo amb un tendre i ruboritzant petó als llavis?

2. Els espaguetis Clemenza amb salsitxes i mandonguilles que el mateix capo mafiós prepara pas a pas en la primera part de El Padrino i per al gust de tota la famiglia. Per a la màfia, un bon plat de pasta casolà resulta tan irrenunciable com l’honor.

3. El timbal de macarrons de Il Gattopardo, exhibit com a plat de benvinguda per a la reialesa de la pel·lícula.

4. La pizza napolitana que la Julia Roberts es menja a mossegades a Nàpols seguint el mantra de Come, reza, ama. Y ens agrada així, que la mengi amb les mans.

5. Els espaguetis all’aglio e olio colats amb una raqueta de tenis a El Apartamento. ¡Que aixequi la mà qui algun cop no hagi estat temptat d’actuar com en Jack Lemmon!

6. Els espagueti de Sin reservas. La Zeta Jones reconeix que mai els demana en un restaurant perquè són “incòmodes si tractes d’impressionar a algú”. En canvi, a la Pequeña Miss Sunshine de la pel·lícula és l’únic plat que l’acaba convencent de tots els que cuina la parella protagonista.

7 i 8. Impossible quedar-se amb una sola recepta de Los Soprano, així que en citarem dues: el risotto amb tòfona negra i xampany y els espaguetis alla putanesca que sempre van apareixent en un capítol o altre d’aquesta sèrie magistral.

9. Les 12 lasanyes de carn que la Mònica cuina a Friends per impressionar amb tota la il·lusió a la seva tia fins que aquesta li confessa que és vegetariana. Si algú no s’acaba el plat pel qual t’has passat hores tancada a la cuina, seguir que tardaràs a oblidar-ho..

10. Inoblidables també els espaguetis alla Mario Ruoppolo amb carxofes que apareixen a El Cartero y Pablo Neruda, una pel·lícula de culte per estimar a Itàlia, l’italià, la pasta i la poesia per sobre de totes les coses.

I tu, ¿de quin plat de pasta cinèfil (o serièfil) te’n recordes més?

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later