Arriba Setmana Santa i als amants de la bona taula se’ls comença a fer la boca aigua. Quins plats triaríem per elaborar una llista dels highlights d’aquesta època de l’any? Sens dubte, el bacallà és un dels reis de la Quaresma i Setmana Santa, un temps en què tradicionalment no es menjava carn, cosa que donava lloc a receptes per llepar-se’n els dits.
Hi va haver una època, de fet, en què el bacallà es considerava un menjar de pobres, encara que costi creure-ho, ja que ara el trobem fins i tot en restaurants amb estrelles Michelin. En bunyols, al pilpil, al ajoarriero, amb patates… Són moltes les receptes per preparar aquest peix, a les quals se sumen altres plats típics de Setmana Santa com ara les patates vídues, el potatge de cigrons i espinacs, i l’arròs al forn, sense carn, molt popular a la Comunitat Valenciana. Pel que fa a les postres, n’hi ha tantes per triar que els més llaminers perdran el senderi: torrijas, pestiños, bunyols, llet fregida i la típica mona de Pasqua en són unes quantes. OMG!