Blog

Què fem amb la polpa de carbassa?

26 Octubre 2015

Preparar les típiques carbasses de Halloween és una activitat que requereix una habilitat terrorífica, i una bona dosi de paciència. Tot i això, buidar-ne l’interior cullerada a cullerada pot ser divertit per una tarda de pluja de tardor en família i amb l’ajut dels més petits.

Ara bé, un cop buida, com aprofitem aquesta polpa de carbassa meravellosa que ens sobra? Baixa en calories, rica en vitamines, minerals i carbohidrats d’absorció lenta, la carbassa és una hortalissa de gran poder antioxidant i diurètic. Saludable i gustosa, va estupendament amb moltes receptes. Inspireu-vos en aquestes idees:

Salsa per a pasta

Una gran alternativa és convertir la carbassa en l’acompanyament d’un plat de pasta. Sobre un fons d’Oli d’Oliva Verge Extra escalfem una mica de ceba, hi incorporem la carbassa, ho tapem i ho deixem coure a foc lent amb el seu propi suc. Quan estigui ben tova, hi afegim nata líquida per cuinar i remenem fins que la salsa lligui bé. Ho condimentem amb una mica de nou moscada, salpebrem i hi incorporem la pasta cuita.

Guarnició per a plats de carn

Aquest punt dolç característic de la carbassa té un bon lloc també a les receptes de carn. Des de rostits a plats de caça, xai o vedella, una guarnició a base d’aquesta hortalissa serà tot un encert. Per exemple, amb un puré senzill que preparem amb una patata, una cullerada d’Oli d’Oliva Verge Extra i sal per cada 500 g de carbassa.

Dolça melmelada

Del salat al dolç, per què no? 1 kg de carbassa, 500 g de sucre i el suc d’una llimona. Posem a coure la carbassa amb el sucre a foc mig. Hi afegim el suc de llimona i ho deixem coure durant uns 40 minuts, remenant constantment perquè no s’enganxi. Una melmelada deliciosa perfecta per acompanyar formatges.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later