Blog

Postres dolces i sanes per acabar els àpats nadalencs

22 Desembre 2016

No hi ha res com unes bones postres per tancar amb un aplaudiment un àpat de celebració. Però alerta, que la recepta final és una arma de doble tall: si et passes pots arribar a esguerrar tot el banquet. ¿Quants cops, després d’un bon sopar, no hem donat la culpa d’estar massa tips a aquell pastís que no haguéssim hagut de demanar mai?

Exacte. No es tracta de decidir per endavant amb quines postres de primera volem rematar un àpat, sinó d’estudiar amb seny tot el menú a fi de trobar quines són les que hi encaixen millor.

En el cas dels àpats de celebració copiosos, el més encertat és triar receptes fresques i lleugeres, és a dir, amb ingredients naturals que ajudin a fer la digestió i no pas que la dificultin. Idees? Aquí en teniu tres.

Pannacotta de te verd

El mític flam de nata italià en versió te matxa. Per fer-ne quatre racions necessitarem: 100 ml de llet, una tavella de vainilla, dues cullerades de sucre, dues cullerades de te verd, 350 ml de nata fresca i dos fulls de gelatina. Portem al punt d’ebullició la nata amb la tavella de vainilla; ho retirem del foc i hi afegim el sucre. Hidratem els fulls de gelatina i els hi afegim. Barregem la llet i el te fent servir una batedora i afegim aquesta mescla a poc a poc a la mescla de nata, vainilla i sucre. Ho repartim en motlles individuals i els guardem en fred durant tres hores, pel cap baix.

Pastís Tatin de pinya

Fina, cruixent i de fruita. Per a quatre persones necessitarem quatre motlles individuals i els següents ingredients: quatre rodanxes de pinya natural, 50 g de sucre roig, una làmina de pasta fullada i 50 g de mantega. Desfem la mantega en una paella amb el sucre a foc lent per preparar un caramel i l’aboquem en els motlles, per cobrir-ne el cul. A continuació, traiem el tronc de les rodanxes de pinya i les posem damunt de les bases de caramel. Tot seguit tallem la pasta fullada, en cercles de la mida dels motlles, i la posem damunt de les rodanxes de pinya. Ho enfornem, a 180 °C, 25 minuts, i després deixem que es refredi durant 5 minuts. Per acabar, capgirem el motlles i ja tindrem quatre pastissets Tatin.

Gotets de mascarpone

Unes postres cremoses que pots servir en gotets individuals i coronar amb fruita fresca: gerds, daus petits de mango o pinya… Per a la crema de mascarpone necessitarem: 250 g de formatge mascarpone, quatre cullerades de nata líquida per muntar i sucre roig. Batem enèrgicament els ingredients fins a aconseguir una barreja que tingui una textura cremosa i ho corregim de sucre fins que trobem el punt que desitgem.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later