No cal entregar-se a contundents tiramisús, pastissos ultracremosos i altres delícies ensucrades per gaudir d’unes postres boníssimes. El boom de l’alimentació saludable ens ha portat nous recursos per crear receptes divertides, sanes, nutritives i molt saboroses. És el cas d’aquestes tres idees per a postres, equilibrades a més no poder, que uneixen les propietats dels fruits secs i de la fruita dessecada. Un festival de proteïnes, minerals, ferro i sabor a l’abast de la teva mà i de la teva butxaca.
Porridge de civada amb nous i canyella
Ingredients:
Quatre cullerades de flocs de civada
Un got de beguda de nou
Un toc de canyella en
Un grapat de
Un grapat de fruites
Una cullerada de mel
Elaboració:
Escalfem la beguda de nou en un tupí fins que comenci a bullir. Afegim els flocs de civada i remenem durant un parell de minuts. Quan quedi com unes farinetes amb una textura grumollosa, apaguem el foc i deixem reposar. Afegim els fruits secs, la fruita dessecada i la mel, remenem i completem amb un toc de canyella en pols.
Smoothie de fruites
Ingredients:
Un got de beguda de nou
Un plàtan
Un kiwi
Un grapat d’ametlles
Un grapat de nous
Un grapat de fruites dessecades
Un grapat de llavors de xia
Elaboració:
Tallem les fruites i les introduïm en un bol. Afegim la beguda vegetal de nou fins cobrir-les del tot. Completem amb una cobertura a base de fruits secs triturats, fruites dessecades i les llavors de xia.
Flam d’ou
Ingredients:
500 ml de beguda de nou
140 g de sucre
5 ous
1 culleradeta d’aroma de vainilla
Caramel líquid
Nata muntada
Un grapat de fruites dessecades
Elaboració:
Escalfem el forn a 180º C. Deixatem els ous juntament amb el sucre i la vainilla i afegim la beguda de nou. Tornem a batre. Col·loquem la mescla als motlles, on abans haurem tirat caramel líquid. Posem al forn durant 45 minuts i deixem refredar a temperatura ambient. Un cop freds, guardem els flams al frigorífic. Servim amb fruits secs ratllats pel damunt i acompanyat amb una bola de nata muntada, que decorarem amb fruites dessecades.