Blog

El kale, com podem preparar aquest súperaliment de moda

14 Març 2016

No és cap novetat, però en els últims temps s’ha fet molt popular als Estats Units i ja és tendència al mig món. El kale no és res més que una varietat de col de fulles verdes i carnoses, coneguda com col arrissada o col xinesa. Pertany a la mateixa família que el bròquil, els créixens i la ruca i destaca pel seu alt contingut en nutrients, la qual cosa li ha valgut l’apel·latiu de súperaliment.

És més ric en calci per caloria que la llet, amb l’afegit que s’absorbeix millor, i té més ferro per caloria que la carn de boví. És una font excel·lent d’àcids grassos omega 3, 6 i 9, de vitamines i antioxidants, és a més un bon aliat natural antiinflamatori i protector del sistema immunològic.

Amb aquesta presentació, és lògic pensar que s’hagi posat de moda i que visqui cada dia en més rebosts. Ara bé, com el cuinem? Et deixem algunes idees perquè en treguis partit:

Liquat de fulles verdes.

Una tassa de kale, una tassa d’espinacs, 2 apis, 3 kiwis i 2 taronges. Tot a la liquadora i tindràs un elixir depuratiu fantàstic ple de nutrients.

Xips de kale al forn.

Enretira’n les tiges centrals i talla’n les fulles en tires d’uns 5 centímetres. Col·loca-les en una safata de forn (preescalfat a 220 °C) i ruixa-ho amb 1 culleradeta d’oli de coco i 2 d’oli d’oliva verge extra (per cada 500 g de kale). Salpebra-ho i afegeix-hi llavors de sèsam. Rosteix-ho al forn 10 minuts per cada cara. Tindràs uns pica-pica ben cruixents i saludables.

Les fulles més petites i pàl·lides seran perfectes per utilitzar-les en amanides, mentre que les grans i fosques aniran molt bé als guisats.

En rebosteria.

Per què no? Afegeix uns 200 g de fulles de kale bullides i triturades a la barreja d’un pa de pessic, al costat de la polpa de dues pomes. Ja veuràs que bo.

Pastes, cassoletes, pizza…

No tinguem por del kale. Fes-lo servir com usaries uns espinacs, per exemple. Com a farcit de quiches, pastissos salats o cassoletes, fresc sobre una pizza, ofegat per acompanyar una pasta, quinoa o arròs.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later