Blog

Activitat física i una correcta alimentació, claus per prevenir malalties òssies

5 maig 2014

L’osteoporosi és una malaltia degenerativa de l’esquelet que es caracteritza per la pèrdua de massa i de densitat dels ossos, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Suposa un problema greu per a la salut pública i representa el segon problema sanitari assistencial del món, després de les malalties cardiovasculars, a causa de l’envelliment progressiu de la població.

Per aconseguir una bona salut òssia, cal seguir una dieta adequada, variada i completa. És important que sigui rica en minerals, com ara el calci, el magnesi i el zinc. Els aliments rics en calci són la llet, els iogurts i el formatge, així com els llegums, els fruits secs i les fruites dessecades, que també destaquen pel seu contingut en magnesi i en zinc.

Cal tenir en compte que el sedentarisme dels nens i dels joves menors de 30 anys comprometen la mineralització i la densitat de l’os en formació. Si es millora l’alimentació i es realitza activitat física, es pot reduir l’osteoporosi a l’edat adulta.

A partir dels 50 anys, una de cada tres dones i un de cada vuit homes patiran al llarg de la seva vida almenys una fractura provocada per l’osteoporosi. Malgrat tot, la majoria de les dones no creuen estar en risc de patir aquesta malaltia, la principal conseqüència de la qual són les fractures de maluc, de columna vertebral i de canell. Per valorar la salut de l’os es poden realitzar densitometries òssies i, si és necessari, es pot prendre alguna mesura per prevenir possibles fractures.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later