Blog

Primers auxilis per a l’estiu

29 Juliol 2016

La insolació és un dels grans enemics de l’estiu però, sabries com actuar davant d’un cas així?

El més important és aconseguir que la persona que ha patit una alteració relacionada amb l’excés de calor baixi la seva temperatura corporal fins a uns 37ºC. Tombar-lo panxa amunt i amb els peus una mica elevats en un lloc fresc, així com aplicar-li gel o compreses fredes al coll, axil·les i engonals, farà que s’estabilitzi. En cas de patir convulsions, presentar febre o perdre la consciència, s’haurà d’anar urgentment al metge. Si això no és possible i l’afectat està inconscient, haurem de canviar-lo de posició i col·locar-lo en una posició lateral de seguretat.

Menys greus però també  més comunes són les torçades i picades. En el primer cos, aplicarem gel, deixarem reposar l’extremitat en alt i anirem al metge. En el segon, recorda no rascar-te, aplica aigua freda o gel cobert amb un mocador i una crema suau antiinflamatòria.

Ah! I no oblidis la teva farmaciola de vacances amb aliats com: gases, esparadraps, tiretes, tisores, pinces, termòmetre, analgèsics, antidiarreics i algun producte desinfectant, pomada antiinflamatòria o repel·lent d’insectes.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later