Blog

Guanyadora del nostre concurs Receptes amb Història

21 juny 2016

Aquesta és la Recepta amb Història de Yamila Martínez, quarta finalista i guanyadora final del nou concurs de Borges.

El primer sopar de la Yamila i en Fernando 

Quan vaig conèixer en Fernando, en una de les nostres primeres cites, el volia convidar a sopar a casa meva i em va dir que no li agradava la verdura ni el menjar italià…

Li vaig preparar un entrant de nachos amb salmó i formatge, amb pinyons, un lambrusco dolç i, de plat principal, una lasanya de carxofes amb beixamel de cabra amb cardamom i tocs de confitura de tomàquet i oli de menta. De postres, un tiramisú amb maduixes.

Quan va arribar a casa li vaig dir el menú i em va repetir que a ell no li agradava aquest menjar, que seria millor que anéssim a un restaurant xinès… Però vaig insistir. Bé, el cas és que no va sobrar res! Em va reconèixer que era el més bo que havia provat mai, que era el primer cop que menjava carxofes i que la beixamel de cabra era simplement sensacional.

A dia d’avui, 5 anys després, seguim junts i cada diumenge li preparo aquest mateix menú!

LASANYA DE CARXOFES I FRUITS SECS AMB BEIXAMEL DE CABRA I CARDAMOM

Dificultat: Mitja
Temps de preparació: 45 minuts
Comensals: 4 persones

Ingredients:

1 bossa de fruits secs Borges (pinyons o nous)
1 ampolla d’oli d’oliva verge extra Borges
8 carxofes netes
1 porro
8 làmines de lasanya precuita
1 litre de llet de cabra
80 gr. de mantega
80 gr. de farina
3 cardamoms sense clova
Confitura de tomàquet
Menta fresca

Pas a pas:

1º. Pelem, netegem i tallem les carxofes en làmines i les posem en aigua amb gel i llimona perquè no s’oxidin.

2º. Tallem el porro en juliana fina.

3º. Escalfem a foc mig les carxofes, el porro i els fruits secs durant 30 minuts. Amb oli d’oliva Borges i sal.

4º. Posem en remull en aigua calenta les làmines de lasanya durant 10 minuts. Ho movem cada minut perquè no se’ns enganxin.

5º. Escalfem el litre de llet en una cassola i, en una altra, cuinem la farina i la mantega fins que la farina estigui lleugerament daurada.

6º. Piquem el cardamom amb un morter.

7º. Afegim la llet calenta sobre la farina i la mantega ja cuinades i ho removem fins formar la beixamel. Llavors hi afegim el cardamom i la sal.

8º. Amb una batedora triturem 50 grams de menta fresca amb 50 grams d’oli d’oliva verge extra Borges. El colem i el reservem.

9º. Muntem la lasanya. Primer posem la beixamel a la font, després una làmina de pasta, després una mica de carxofes, més beixamel i una altra làmina de pasta. I, així, fins formar 3 nivells o més, si es desitja.

10º. L’acabem amb una capa generosa de beixamel.

Consells i presentació: 

Decorem els cantons de la font amb oli de menta i, al centre, hi posem uns quants fruits secs i confitura de tomàquet.

No fa falta forn perquè ja està tot cuinat i no requereix ser daurada o gratinada.

El formatge no fa falta ja que la lasanya té un gust a llet de cabra molt bo i els tocs de l’oli de menta i la melmelada de tomàquet són boníssims.

Aconsello acompanyar-ho tot d’un lambrusco de vi negre dolç.

 

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later