Vols viure una festivitat de Tots Sants comme il faut? I tant que sí! De tant en tant ve de gust abraçar les tradicions locals i lliurar-se a la celebració d’una festa, la de l’1 de novembre, que des de fa uns quants anys lluita —i, siguem sincers, sembla que sense gaire èxit— contra els zombis i les carabasses de Halloween. T’expliquem tot el que et cal per viure la festa de Tots Sants al màxim.
Castanyes i panellets
Són típics de diverses comunitats autònomes, però a causa del canvi climàtic, aquelles velletes vestides de negre que s’escalfaven les mans a les brases durant la nit del 31 d’octubre avui dia ens venen les castanyes ventant-se. Coses del segle xxi.
Don Juan Tenorio
El clàssic de José Zorrilla encara es representa a un munt de poblacions en aquesta data tan assenyalada.
Bunyols de vent
Una massa fregida en forma de bola que pot arribar a taula amb o sense farcit de crema o de nata. Segons la llegenda, cada cop que ens en mengem un, salvem una ànima del Purgatori. Val la pena fer el bé, oi?
Ossos de sant
Aquests massapans amb forma de tub d’un dit de gruix són una ME-RA-VE-LLA.
Vi dolç
No hi ha res millor per acompanyar les delicioses postres i les castanyes. Un moscatell sens falta!
Pa de mort
És típic de Mèxic i tan absolutament deliciós que, per sort, alguns establiments del nostre país també en fan, per Tots Sants.