T’ha sobrat gall dindi o garrí? No saps què fer amb les restes de l’escudella?
És ben fàcil: fes trossets petits de la carn que t’ha sobrat i sofregeix-la a la paella amb un raig d’oli d’oliva verge extra. Afegeix-hi farina mentre remenes contínuament. Quan estigui tot ben cuit, afegeix-hi un raig de llet o, si t’agrada innovar, un toc de beguda de nou. Deixa-ho una estona al foc i ja tindràs la massa de les teves croquetes llesta per arrebossar amb farina i ou. Que te n’han sortit una infinitat? Beneïdes siguin, perquè seran el sopar perfecte durant molt de temps si les conserves al congelador.
T’han sobrat torrons? Doncs gelat de torró a la vista! Tens conserves per parar un tren? Ja trigues a fer un saltat de cloïsses amb verduretes, o a preparar-te una crema d’espàrrecs blancs per donar-los una nova vida. No us heu acabat les neules? Ratlla-les i fes-les servir com a topping per a gelats, batuts o iogurts amb musli. Ja veus si n’és, de fàcil, donar una nova vida a les sobres nadalenques!