Blog

Com cal reciclar l’oli de cuina usat?

14 Maig 2020

Borges - Reciclar aceite

Moltes persones ignoren que l’oli de cuina no s’ha de tirar per l’aigüera, sinó que cal guardar-lo fins que el puguem dipositar en un punt de reciclatge habilitat. L’oli que arriba al clavegueram públic no tan sols pot embossar les canonades en mesclar-se amb els sabons, sinó que acaba impregnant les estructures i obliga a fer costoses neteges periòdiques.

Per acabar-ho d’adobar, les restes d’oli que queden a la canonada prop de la pica poden servir com a aliment a paneroles i altres insectes. Si, a més, tenim en compte que 1 litre d’oli pot arribar a contaminar fins a 10.000 litres d’aigua, tot plegat és un desastre. Així doncs, és molt important reciclar l’oli amb responsabilitat.

Però què n’hem de fer?
En primer lloc, recordem que l’oli de cuina pot ser reutilitzat si ho fem amb seny; per exemple, un oli de fregir pot servir per a engreixar motlles de rebosteria. Un cop que haguem donat la seva vida per finalitzada, l’hem de guardar en un recipient de plàstic i portar-lo al punt de reciclatge que tinguem més a prop, i en aquest cas és molt probable que acabi convertit en biocombustible. Cada petit gest compta a l’hora de preservar la salud del planeta

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later