Blog

Aquests són els refrigeris més sans per picar entre hores

12 Juny 2018

Borges - tentempiés saludables

No és cap secret que els nutricionistes, experts, autors de llibres, etcètera recomanen fer cinc àpats al dia: tres de principals i dos de més discrets. Prendre alguna cosa entre hores no engreixa, al contrari: l’objectiu és arribar als àpats principals sense aquella sensació de gana que ens farà menjar més del compte.

Tot i així, de vegades hi ha el perill de desvirtuar la idea original picant menjar escombraria. El més habitual és recórrer a la pastisseria industrial, patates fregides de bossa, galetes o qualsevol aperitiu de moda ultraprocessat, pensat per a matar el cuc però farcit de calories buides. Avui et proposem un llistat de piscolabis molt sans per picar entre hores.

1 – Fruits secs. Els reis de tots els snacks. Pots berenar fruits secs cada dia sense arribar a avorrir-te: ametlles, avellanes, festucs i nous són perfectes.

2 – Iogurt. Els iogurts també són un aliment ideal per convertir-se en el millor refrigeri a qualsevol hora. Estan boníssims combinats amb fruits secs i amb cereals, però recorda: evita els que siguin ensucrats i els cereals amb toppings glaçats. També pots afegir-hi trossos de fruita de temporada i preparar-te un senyor bol, nutritiu, acolorit i equilibrat.

3 – Fruita. Més natural, impossible, no cal dir-ho. Si et fa mandra pelar la fruita, fes-ho abans i així, quan et vingui la gana, ja la tindràs llesta per berenar i et serà més fàcil evitar afartar-te.

4 – Batuts. És una manera alternativa de prendre fruita. A més, pots fer servir beguda de nou en lloc de llet de vaca: els batuts seran més lleugers i igual de saborosos.

5 – Crudités. Potser és l’opció més difícil, ja que cal tallar les verduretes, però és el refrigeri perfecte per a aquelles tardes en què ets a casa, et ve la gana i et llances de cap a l’armari de les galetes. Si aconsegueixes resistir-te i talles unes pastanagues i api i els ruixes amb una miqueta d’oli d’oliva verge extra, tindràs un aperitiu saníssim, hauràs menjat una porció de verdura i no arribaràs amb gana a l’hora de sopar. Un èxit rotund!

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later