Vols usar oli per fregir i aprofitar-lo per a la propera ocasió amb totes les garanties. Què has de fer? Segueix aquestes 6 regles bàsiques si vols reutilitzar l’oli:
1. Usa oli d’oliva, és el que millor resisteix les altes temperatures.
2. Mai no el barregis amb oli nou, ni amb altres olis (de gira-sol, llavors…) perquè es cremaran, generant substàncies irritants i potencialment tòxiques.
3. Evita el sobreescalfament o bé rebutja l’oli sobreescalfat. Si la temperatura és massa elevada també es generen substàncies poc saludables.
4. Retira la humitat dels aliments que vas a fregir doncs l’aigua afavoreix la descomposició de l’oli.
5. Filtra l’oli després de cada fregida per tal d’eliminar restes d’aliments que poden oxidar-se i descompondre’s.
6. Observa l’aspecte de l’oli. Et donarà moltes pistes sobre el seu estat. Si creus que ha enfosquit, està més dens que la primera vegada, o molt més líquid, retira’l.
I recorda: no s’aconsella usar el mateix oli més de 3 o 4 vegades.