Blog

Arriba setmana santa i no tens ni un cèntim? Consells per muntar un pícnic al sol

20 Març 2018

Sempre t’han fet enveja aquells mestres del pícnic, que sovint s’amaguen als càmpings, capaços de muntar una bona paradeta a tot arreu i en un tres i no res. Aquells que treuen de la seva cistella (o hauríem de dir barret de copa?) les viandes més gustoses, amb una presentació excel·lent, un aspecte envejable i un sabor… Quin sabor! Penses que no seràs mai com ells, que un professional del pícnic neix, que podries teledirigir un coet a la lluna però mai muntar un tros de pícnic que sembli acabat de sortir del Bulli. Doncs t’equivoques. Aquest decàleg no només contribuirà a que els teus pícnics de Setmana Santa no siguin un fracàs, sinó que et convertirà en un màster en el tema.

1- Sí a les estovalles
I si poden ser de quadres, encara millor. ¿A qui se li acudeix muntar un pícnic a la platja seient damunt de la jaqueta (ergo passant fred: ja se sap que la Setmana Santa és molt traïdora) i menjant un sandvitx de pa de motlle que, a més, cal preparar in situ? Res de tot això. Porta estovalles, tovallons i un parell de mantetes per al personal. Grava’t bé això: si no vesteixes el pícnic, fracassaràs.

2- Nevereta amb gel: fonamental
Si sou colla, una bona opció és aconseguir un bidó, omplir-lo amb gel i tenir la nevera a punt tota la tarda. Així, si porteu fruita també es mantindrà fresca fins a l’hora de consumir-la.

3- Finger food per a tots els gustos
Ara se’n diu així, però tota la vida s’ha dit menjar amb les mans. És a dir, optar per plats que no demanin massa logística a l’hora d’ingerir-los: croquetes, nuggets, llom arrebossat, crestes, pizza, burritos, rotllets, pastissos i coques salades de tot el que vulguis…

4- Amanides al poder
En un pícnic a l’aire lliure és fonamental menjar lleuger. Així doncs, les amanides són un gran recurs, i les pots preparar de pasta, arròs, cuscús, quinoa i els ingredients més diversos. Un consell? No les portis condimentades de casa. Prepara la vinagreta, guarda-la en un potet i adoba les amanides en el moment de consumir-les.

5- Postres lleugeres
La fruita tallada a daus i col·locada en un bol és la millor manera de posar el punt final a un àpat a l’aire lliure. Oblida’t de les postres massa consistents o més incòmodes de menjar. Sí que pots preparar una coca casolana (què et sembla de pastanaga?) per acompanyar el cafè.

6- Perquè faràs cafè
I el portaràs en termos, ben calentó. Igual que la llet, per si algú vol un tallat. I si t’enduus una beguda vegetal (de nou, per exemple) per als que no siguin massa amics de la llet, entraràs per la porta triomfal a l’olimp dels mestres del pícnic.

7- Sí als entrepans
Però els pots sofisticar una mica: d’alvocat amb tomàquet, d’hummus, de salmó fumat amb formatge fresc, de tonyina amb maionesa, de pollastre a la planxa, de seitan… Una bona opció és portar pa de motlle sense crosta i, en el moment del pícnic, tallar l’entrepà en quatre trossos perquè els comensals puguin tastar una mica de cada.

8- Truita o quiche
Introduir l’ou, un aliment versàtil i que agrada a tothom, sempre és una bona idea. Hi ha qui s’atreveix a portar-los farcits, però això pot ser una mica carregós en un pícnic; una bona idea és apostar per una truita o una quiche, bones i manejables.

9- Un bon vinet, és clar que sí!
Un pícnic no és sinònim de cervesa i refrescos. Pots triar un bon vi blanc o rosat i fresc per acompanyar el teu àpat a l’aire lliure, i fins i tot comprar una copes de plàstic per beure’l.

10- I no t’oblidis de la intendència!
Protecció solar, repel·lent de mosquits, tovalloletes humides d’un sol ús, cartes, escacs i fins i tot algun joc de taula senzill. Si hi vas amb nens, pensa a agafar roba per canviar-los, ja que tot pícnic com cal acaba amb alguna petita tragèdia en forma de taques. Escull un lloc on hi hagi sol i ombra, i amb un lavabo o espai similar (per entendre’ns) a les proximitats.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later