Blog

Sis motius per no oblidar-nos de la pasta en la nostra dieta

23 Maig 2017

La pasta és un aliment versàtil i nutritiu, una font d’hidrats de carboni que ens aporta l’energia que necessitem i que pot elaborar-se de les maneres més diverses, acompanyada de tot tipus d’ingredients. Hi ha motius de sobres per incorporar la pasta al nostre dia a dia. En destaquem uns quants:

És una font fonamental de carbohidrats

Les dietes low-carb que es van posar de moda fa anys i que els experts han desaconsellat i desaconsellen, van demostrar que la vida sense carbohidrats pot ser molt complicada. Ens aporten l’energia que necessitem per al nostre dia a dia, i activen no només el nostre cos, sinó també el cervell. Per aquest motiu, és una bona idea afegir pasta al dinar, que ens aportarà el combustible necessari per afrontar la resta de la jornada.

La pasta no engreixa. Al contrari!

Cal destacar que com més al dente fem la pasta menys midó allibera i, per tant, menys engreixarà. Molts estudis han demostrat que el consum de pasta és garantia d’un estil de vida saludable, ja que aporta hidrats de carboni d’absorció lenta, fàcilment digeribles, i té un baix contingut en greix. De fet, les calories que aporten 100 grams de pasta són unes 130, el mateix que dues cullerades de mantega o un trosset de formatge.

Ai, el formatge!

Parlant de formatge, sovint culpem la pasta perquè ens pensem que ens engreixa, quan de fet els responsables són la cansalada, la nata, els greixos que utilitzem com a acompanyament i els grapats de formatge ratllat gratinat. Si combinem la pasta amb peix fresc (dauets de tonyina crua, llavors de sèsam i fruits secs ratllats, per exemple), verdures variades o una vinagreta senzilla, tindrem un plat perfecte: lleuger, saludable, energètic i moderadament calòric.

Més espaguetis i menys Prozac

Ho diu un estudi publicat a la revista Journal of the American Medical Association: una dieta baixa en greixos amb uns nivells alts de carbohidrats s’associa a menors nivells d’ansietat i depressió i influeix en el benestar psicològic. Menjar més pasta i menys lactis i carn, diu l’estudi, ens fa més feliços.

Bones digestions

Per a les persones amb problemes digestius lleus, la pasta és una gran aliada, perquè es digereix més lentament que altres menjars. Això vol dir que el cos té temps d’obtenir-ne tots els nutrients i que, a més, no patirem el clàssic atac de gana poc després de menjar, com passa amb altres carbohidrats d’absorció ràpida.

Adéu al colesterol

La pasta no conté colesterol, de manera que és fonamental en el dia a dia de les persones preocupades per la seva salut cardiovascular. Si a sobre la combinem amb oli d’oliva verge extra, una font fonamental de greixos insaturats cardiosaludables, li estarem fent un gran favor al cor.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later