Blog

Smoothie bowls amb fruita seca

15 Febrer 2016

Les tendències gastronòmiques van apropant-se cada vegada més al concepte “healthy”, cosa que s’agraeix en un moment en què ens volem cuidar per dins sense renunciar al plaer de textures i sabors.

Precisament, una de les modes que està picant fort a mig món és la dels anomenats “smoothie bowls”; una revisió saludable del popular batut, però convertit en un esmorzar complet a força de proteïnes, làctics, greixos vegetals i cereals. Posa l’smoothie en un bol, distribueix-hi ingredients nutritius extra i fet! Per exemple, llavors de xia, civada, plàtan, açaí o fruita seca, que no es col·loquen a l’atzar, sinó al contrari, formant un mosaic de colors ben bonic. Fes un vol per la xarxa i ja ho veuràs.

De moment, te’n donem més idees:

De fruites vermelles amb ametlles

Prepara un smoothie de textura densa (es pren amb cullera) a base de plàtan, gerds i nabius congelats, mitja tassa de llet, dàtils i flocs de civada. Pots incorporar-hi unes llavors de xia també. Les ametlles naturals les reservem com a topping, que pots combinar amb flocs de civada, gerds i fruita fresca.

D’espinacs i alvocat amb llavors de gira-sol

Prepara un smoothie verd amb mig alvocat, 400 grams d’espinacs, mig plàtan congelat, una tassa de llet d’ametlla i una culleradeta de mel. Incorpora-hi uns glaçons a l’hora de batre-ho. Remata-ho en el bol, per exemple, amb llavors de gira-sol, nabius dessecats, panses i coco ratllat.

De mango i taronja amb nous

Aquesta vegada, en lloc de llet optem per iogurt. Suma-li la polpa d’un mango congelat, suc de taronja, un grapat de nous, llavors de lli i civada. Com a topping, plàtan fresc i maduixes en làmines, granola i llavors de xia.

Ja veus que per a la base de l’smoothie podem triar tant verdura com fruita, o combinar-ne, i sumar-hi ingredients al nostre gust, des de fruita fresca, fruita dessecada (figues, panses, nabius, prunes…), fruita seca (nous, ametlles, avellanes…), llavors, coco, granola o flocs de civada.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later