Oi que de vegades et ve de gust menjar fruita, però et fa mandra pelar-la o simplement no en tens de fresca a casa? La solució és la fruita dessecada: conserva quasi totes les propietats de la fruita i està a punt per consumir. T’expliquem quins beneficis t’aporten algunes de les seves varietats.
Dàtils. Són un gran substitut del sucre en les receptes de brioxeria, però sobretot aporten calci, magnesi i fibra. També tenen àcid pantotènic, que combat l’estrès i ens ajuda a relaxar-nos.
Figues. No només són un caprici irrenunciable: les figues dessecades també presenten un valor nutritiu molt alt. Proporcionen una injecció d’energia gairebé immediata, contenen fibra i ferro i ens ajuden a reduir la pressió arterial.
Orellanes. Les orellanes d’albercoc són una opció deliciosa. Ens aporten betacarotè(més que les pastanagues), ferro i calci. Cinc orellanes contenen la mateixa quantitat de sucre que una poma, si fa no fa.
Prunes. Especialment riques en vitamines (A, B i C), són la font de fibra per excel·lència. Si pateixes d’estrenyiment, deixa’t de pastilles i menja prunes. A més de delicioses, són oli en un llum.
Panses. Aquesta fruita dessecada és rica en potassi, indispensable per a cuidar els tendons i les articulacions, i ens ajuda a mantenir-nos joves gràcies als bioflavonoides. És perfecta per picar entre àpats, acompanyada d’un parell de nous.