Blog

Tapes finger food per als teus aperitius

2 Maig 2018

¿Has convidat els teus amics a fer un vermut a casa? No et compliquis. Et proposem unes tapetes finger food, aquelles delícies que es mengen amb les mans, perquè t’alliberis de la nosa de plats i coberts.

La clau de qualsevol aperitiu finger foodés la senzillesa. Res de muntanyes de coses que no et podries menjar ni amb quatre mans. Un truc per encertar-la sempre és pensar en alguna cosa que no regalimi salses per tot arreu i que tingui una base sòlida. Com totes aquestes opcions:

1. Minicroissants de melmelada de tomàquet i formatge de cabra. Res tan simple com això. Talla la pasta de full en dos triangles, posa una mica de formatge de cabra i de melmelada a la part més ampla, enrotlla i introdueix al forn.

Tip original: decora amb llavors de rosella.

2. Canapès de salmó amb salsa tàrtara. Sobre una base de pa de motlle sense vores, posa una capa molt fina de salsa tàrtara i un tall de salmó fumat. Pots decorar-ho amb un tros de cogombret.

Tip original: per fer formes una mica més divertides, retalla el pa amb un motlle de galetes.

3. Broquetes de tomàquet, oliva i formatge. 
Aquest podria molt ben ser l’aperitiu finger foodmés senzill que hi ha. Punxa en un escuradents un tomàquet cherrysencer, un cub de formatge emmental i una oliva verda sense pinyol.

Tip original: passa les broquetes per la paella un parell de minuts, amb un raig d’oli d’oliva verge extra.

4. Xips de carbassó i parmesà. Talla els carbassons tan fins com puguis, ruixa’ls amb oli d’oliva verge extra i posa’ls en una safata de forn sense que se solapin. Tira-hi parmesà i escalfa al forn fins que els xipsquedin cruixents.

Tip original: mescla orenga o romaní amb el parmesà perquè adquireixin un aroma peculiar.

5. Ditets d’albergínia i mozzarella arrebossats. 
Talla les albergínies i el formatge mozzarellaen tires i passa-les per farina, per ou i per farina de galeta amb un pessic d’all. Introdueix-les al forn (o fregeix-les, si t’hi atreveixes).

Tip original: fes servir farina de blat de moro en lloc de farina de galeta.

6. Pa de pessic de sobrassada i formatge. Tan sols necessites farina, ous, mantega, llevat i sal. Barreja els ingredients amb una batedora i al final afegeix-hi cubs de formatge i sobrassada. A continuació, remena amb una cullera de fusta i introdueix la massa al forn, dins d’un motlle amb forma de tortell. Serveix en rodanxes d’1 cm de gruix, como si fos un pastís

Tip original: pots posar la massa en motlles per a magdalenes i decorar amb formatge ratllat per a un aperitiu finger foodd’escàndol.

7. Rotllets de pa de motlle. Amb un rodet, estén una llesca de pa de motlle tan com puguis. Al damunt posa-hi una capa de formatge fresc, una altra de pernil dolç i unes fulles de ruca. Enrotlla, deixa refredar i talla a rodanxes.

Tip original: substitueix el pernil per tonyina mesclada amb unes gotetes d’oli d’oliva verge extra aromatitzat amb olives negres.

 

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later