Blog

Vuit tradicions de tot el món per celebrar la Pasqua

21 Març 2018

La Pasqua és un bon moment per donar via lliure a la nostra creativitat i abraçar aquestes tradicions, típiques de diferents països, que ens faran gaudir-la al màxim. Et donem algunes idees per viure una Setmana Santa original, internacional … i divertidíssima!

Pintar ous durs

Heus aquí una activitat estupenda per fer en família. Només cal bullir els ous durant 10 minuts fins que quedin ben durs, assecar-los, deixar-los refredar i pintar-los al gust. Podem utilitzar pintura acrílica de colors o bé esprai, afegir tocs de purpurina i fins i tot enganxar-los plomes o altres elements decoratius. Quedaran perfectes per decorar un pastís o per posar en una cistella com a centre de taula. És un costum molt típica en països com Romania, on la gent hi participa i on a totes les ciutats s’organitzen concursos d’ous pintats.

Preparar una colomba

Aquest dolç típic de Setmana Santa a Itàlia és l’equivalent pasqual al pannetone i al pandoro. S’elabora amb farina, mantega, ou, sucre i ratlladura de taronja confitada i amb un boníssim glacejat d’ametlla, i un dels seus grans avantatges és que podem donar-li la forma que vulguem. Així doncs, imaginació al poder i a viure una Setmana Santa a la italiana!

Fer volar un estel

Una bonica tradició per al dilluns de Pasqua és fer volar un estel després d’un pícnic i una bona dosi de xocolata. Els aficionats d’aquests artefactes celebren amb especial alegria l’arribada de la Setmana Santa, època en què es dóna per inaugurada la temporada d’estels. Una bona activitat per fer en família és dedicar la tarda a fabricar-ne una de forma manual, pintar-la i decorar-la al gust, i tenir-la a punt per treure-la a volar quan arribi el dilluns. És una tradició molt habitual a Espanya, sobretot a la ciutat de València.

Disfressar-nos de bruixes i bruixots

Totes aquelles persones a les quals els agrada disfressar-se haurien de passar per Finlàndia per celebrar la Setmana Santa. Allà, els més petits s’enfunden disfresses terrorífiques i intercanvien caramels per fulles de salze pintades. En aquest país escandinau també és molt habitual encendre fogueres el Dissabte Sant, ja que serveixen per espantar els mals esperits, segons la tradició.

Amagar ous al jardí

Per a una Setmana Santa anglosaxona, podem amagar ous de xocolata al jardí perquè els petits de la casa (o els no tan petits) es dediquin a buscar-los per tots els racons. És una tradició molt arrelada de la Holy Week britànica, en què a més es mengen els deliciosos hot cross buns, uns brioixos amb espècies i panses que solen degustar-se en Divendres Sant. Als Estats Units, el popular Easter Bunny (conill de Pasqua) irromp cada any a la Casa Blanca, que obre les seves portes als nens, per amagar ous als jardins.

Conèixer a Bilby

Si la vida ens porta a Austràlia per Setmana Santa, és probable que en algun moment ens topem amb Bilby, un marsupial autòcton que vindria a ser la versió australiana del clàssic conillet. Amb l’objectiu de protegir aquesta espècie local, s’elaboren milers de Bilbys de xocolata, que tornen bojos a petits i grans.

Campanades carregades de dolços i caramels

Així celebren la Setmana Santa a França, un país en què les campanes deixen de sonar durant tota la setmana. Diu la tradició que viatgen a Roma i, quan tornen, ho fan carregades de dolços i caramels per als nens, que solen aparèixer al jardí.

Penjar ous de colors als arbres

Això és el que fan a Alemanya, una activitat que reuneix a grans i petits al voltant dels arbres del jardí. Són molts els que pinten personalment els ous, encara que molts altres els compren ja pintats; l’important és donar un toc de color en forma d’ou als arbres en una data tan assenyalada.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later