Blog

Tres originals i delicioses receptes de peix

23 Novembre 2016

Cada cop que fas peix per dinar hi ha un daltabaix familiar? Si és així, no t’amoïnis, només cal que posis un xic d’imaginació al plat i que portis un pas més enllà les receptes més habituals. Et donem unes quantes idees perquè posis en pràctica la nova tàctica d’atac. Endavant!

Amb arrebossat de coco

Només que donis un toc especial a l’arrebossat de sempre aconseguiràs nous sabors que segur que sorprenen i agraden a la família. Pots fer servir qualsevol peix que de costum arrebossis, com ara els daus de lluç, el caçó o els filets de perca. Abans que res, asseca el peix amb paper de cuina i el sala’l. Tot seguit l’enfarines, el suques en ou i el cobreixes amb coco ratllat. I per acabar, el fregeixes amb oli d’oliva verge extra ben calent. Quan sigui daurat, el retires del foc.

Amb salsa de cítrics

Una idea perfecta per a peixos grassos, com ara el salmó, ja que els cítrics hi aportaran un equilibri excel·lent i, a més, suavitzaran el sabor intens del peix blau. Per a mig quilo de peix, necessitaràs cap a tres taronges, una llima (o una llimona o un pomelo), una cullerada de sucre i julivert fresc. Esprem la fruita i escalfa-la al foc amb la cullerada de sucre. Un cop s’hagi dissolt, afegeix-hi el julivert fresc ben picat. Posa oli d’oliva verge extra i farina en una paella gran. Remena-ho al foc i afegeix-hi el suc calent. Sense deixar de remenar-ho, deixa que es cogui durant uns tres minuts. A part, sala el peix i marca’l en una paella i, per acabar, posa’l a la salsa, quan aquesta ja sigui cuita i, per tant, espessa, perquè el peix s’hi acabi de coure del tot.

Amb crosta de iogurt

Fresc, divertit i perfecte per a peixos fets al vapor o bullits. Per cada 250 g de iogurt natural descremat necessitaràs ratllar la pell de mitja llimona, una mica de coriandre fresc ben picat i pebre al gust. Barreja el iogurt amb la pell de la llimona, el coriandre i el pebre, i fes servir aquesta barreja per coronar el peix, bullit o al vapor. A continuació, posa-ho uns quants minuts al forn i ja ho tindràs fet. Aquesta salsa també la pots fer servir directament, sense passar pel forn, per acompanyar talls de peix arrebossat. D’altra banda, si els teus fills no detesten l’all, afegeix un parell de grans d’all ben picats a la salsa; quedarà d’allò més bé.

 

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later