L’oli d’oliva verge extra forma part de gairebé totes les fórmules que tenen a veure amb la dieta saludable.
És el rei, el campió, el referent. I dins de les seves aplicacions culinàries, una de les més sanes és la que fa servir el forn en comptes de la paella. Fins i tot per fregir, perquè redueix a més de la meitat l’aportació calòrica dels aliments cuinats.
Les patates fregides precongelades llestes per fregir s’han cuit lleugerament abans de la seva venda, així que la capa de greix que porten es pot aprofitar si les fiques al forn a temperatura alta durant uns minuts fins que quedin cruixents. El mateix pot fer amb les croquetes, les barretes de peix i les crestes precongelades: posa-les en una safata untada lleugerament amb oli perquè no s’enganxin i dóna’ls la volta a mitja cocció.
Hi ha més possibilitats. Un pollastre amb verduretes, per exemple, sortirà molt sucós després posar-lo en un recipient tot junt amb força oli a una temperatura suau durant una hora i mitja. I si t’agraden els ous al plat, en poses amb verdures en una cassola al forn a temperatura suau. Per sucar-hi pa!