Blog

Com utilitzar el vinagre balsàmic de Mòdena

11 Gener 2021

Borges - Como usar el vinagre balsamico de Modena

És ben probable que tu, que llegeixes aquestes línies, siguis de qualsevol lloc del món fora de Mòdena. I potser per això desconeixes els secrets culinaris del seu producte gastronòmic per excel·lència: el vinagre balsàmic. No pateixis: t’expliquem com utilitzar aquest vinagre macerat en bota, procedent de la fermentació de l’almívar espès que es forma en coure el most del raïm.

El més fàcil és afegir-lo directament a plats com ara amanides de fulla verda, verdures o carns (ideal si són de vedella o d’ànec). Compte: a l’hora d’amanir, primer va la sal, després el vinagre i, per acabar, l’oli, ja que l’ordre dels factors sí que altera el producte. I si el fas servir en plats calents, no l’hi tiris fins al final; així no perdrà aroma amb la cocció.

Però et recomanem que també el tastis amb les vinagretes: la que porta un tercera part d’oli d’oliva, una altra de vinagre balsàmic i una altra de mostassa de Dijon és insuperable en peixos fumats com ara la truita i el salmó. Si vols afegir-hi mel perquè t’agrada el dolç, no ho dubtis!

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later