Blog

Vuit plats que tenen més bon gust amb oli d’oliva verge extra

20 juny 2017

Tot i que l’oli d’oliva verge extra en cru és un dels reis de la dieta mediterrània, que tan bé acompanya les amanides de vegetals en totes les èpoques de l’any, la veritat és que sovint no li’n traiem tot el partit. I és que hi ha pocs productes al món tan especials i versàtils com l’oli d’oliva verge extra, que pot donar un toc especial a qualsevol plat. Aquestes vuit idees t’ajudaran a aprofitar els beneficis d’aquest producte i incorporar-lo a molts plats.

A l’esmorzar. I si substituïm la clàssica torrada amb mantega i melmelada per una bona llesca de pa amb oli d’oliva verge extra? Un esmorzar complet i cardiosaludable, sense els greixos saturats que aporta la mantega, que serà encara millor si completem amb una peça de fruita o un suc.

En amanides. Oblidem-nos d’una vegada de la clàssica amanida d’enciam o brots. L’oli d’oliva verge extra és el millor company d’amanides de pasta, cuscús, quinoa, cigrons, llenties, pèsols, mongetes o favetes, per posar alguns exemples de tot el que ens falta per explorar en el món de les amanides multicolors.

En adobs. N’hi ha prou d’adobar qualsevol carn o peix amb una barreja d’oli d’oliva verge extra, vinagre, all i espècies per aportar-hi un toc de sabor inconfusible.

En conserves. Per què no fer conserves casolanes i gaudir del sabor i les propietats tant de l’oli d’oliva verge extra com dels aliments que més ens agraden? Formatges, anxoves, bonítol, pop i fins i tot algunes carns com el llom de porc constitueixen unes conserves fantàstiques en oli d’oliva verge extra. A més, tenen un avantatge: podem elaborar-les quan en tinguem temps i aguantaran setmanes en el rebost, de manera que podrem obrir-les en qualsevol ocasió i ens solucionaran un sopar improvisat.

En marinats. Marinar la carn en oli d’oliva verge extra abans de cuinar-la potenciarà el seu sabor i en garantirà una textura melosa.

Com a aperitiu. Per què no repliquem a casa aquest petit bol d’oli d’oliva verge extra amb alguna espècia que ens agradi i pa de qualitat? Serà un aperitiu original i molt elegant quan tinguem convidats.

En carpaccios. El segle XXI és, sens dubte, el del retorn al menjar cru, com demostra el boom del sushi, el sashimi, els tàrtars, els tatakis i el carpaccios. Aquest últim, sigui del que sigui, estarà molt més bo si el completem amb un toc d’oli d’oliva verge extra.

En sopes i cremes. Tant fredes com calentes, seran molt més gustoses si hi afegim un raig final d’oli d’oliva verge extra abans de servir.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later