Blog

Idees fruiteres i refrescants

8 juny 2016

La fruita és una família d’aliments tan saludable com variada. Ningú no ho posa en dubte. Però també és cert que de vegades ens supera la mandra i no en prenem tanta com tocaria. I això que sabem que la pinya, per exemple, és un dels aliats més efectius per eliminar líquids; que el plàtan ens aporta una interessant dosi de potassi i això ajuda a calmar l’ansietat; o la quantitat de vitamina C que té un kiwi.

Saludable, ben plena de vitamines i, a més, refrescant. I doncs, ho aprofitem? I tant. Treu el màxim partit d’aquest producte i suma-li un punt extra (que no deixarà indiferent) amb les receptes següents:

Gaspatxo de síndria i maduixes

Necessitarem 400 g de síndria i 150 g de maduixes. A més, un gra d’all, una ceba tendra, mig pebrot vermell, mig pebrot verd, oli d’oliva verge extra, sal, comí i crema balsàmica de Mòdena. Primer tallarem la síndria a trossos i en treurem les llavors; rentarem bé les maduixes i les tallarem també. Piquem la ceba tendra i els pebrots, i ho triturem bé amb l’ajuda de la batedora. Afegim l’oli d’oliva, la sal, el comí i la crema balsàmica de Mòdena al gust. Pots acompanyar-ho amb unes minibroquetes de maduixes i síndria.

Sorbet de taronja amb un toc de mango

Una senzillíssima recepta que es prepara amb taronges, nata muntada gelada i sucre. Pelem i triturem les taronges (3 per persona) i les passem per un colador xinès. Hi afegim la nata muntada gelada (75 g per persona) i ho movem bé. Endolcim al gust. Col·loquem el sorbet en un recipient hermètic i el guardem en el congelador uns 20 minuts. Ho movem perquè no cristal·litzi, ja que volem una consistència semigelada. Quan aconsegueixi la textura desitjada, ho servim en copes i rematem amb crema balsàmica de mango. Un toc exòtic que li anirà d’allò més bé.

Crep de fruites

Com a postres o com a berenar, és una manera alternativa de menjar fruita. Bé podem preparar la massa de les creps des de zero o decantar-nos per la recepta ràpida, comprant un preparat per creps i panqueques (que trobaràs fàcilment en al supermercat) o les creps ja fetes. La idea és emplenar-les de fruites diferents, tallades a trossos (plàtan, maduixes, meló…) i rematar la jugada amb un rajolí de crema balsàmica de gerds. Fruita en dues textures. Boníssimes!

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later