Una amanida fresca, nutritiva i saludable.
Receptes
Amanida de bacallà amb vinagreta
Ingredients
- 250 g de bacallà dessalat
- 1 poma cruixent
- Un grapat de panses Borges
- 1 ceba vermella
- Un grapat de brots verds o de ruca
- 50 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
- 15 ml de vinagre balsàmic de Modena Borges
- 1 culleradeta de mel
- Sal i pebre al gust
- 60 g d’ametlles laminades o nous Borges
Pas a pas
-
Pas 1
Esqueixa el bacallà i, si cal, passa’l per un raig d’aigua per suavitzar-lo. Escorre’l bé.
-
Pas 2
Posa en un bol la poma tallada a cubs petits, les panses i la ceba a la juliana. Afegeix-hi els brots verds i el bacallà.
-
Pas 3
Prepara la vinagreta mesclant l’oli d’oliva verge extra, el vinagre de Modena, la mel, sal i pebre. Bat-la fins que emulsioni.
-
Pas 4
Aboca la vinagreta damunt de l’amanida i mescla-ho tot amb suavitat. Posa-hi ametlles laminades o nous pel damunt si hi vols donar més textura: és opcional, però suma molt. Serveix l’amanida al moment.






