Una amanida perfecta per a la tardor i l’hivern.
Receptes
Amanida tèbia de carabassa rostida i formatge feta
Ingredients
- 500 g de carabassa, pelada i tallada en daus
- 50 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
- 1 cullerada de vinagre balsàmic de Mòdena Borges
- Un grapat de fulles de ruca o espinacs baby
- 100 g de formatge feta
- 50 g de nous o pipes de carabassa
- Sal i pebre al gust
- Unes quantes fulles de farigola fresca (opcional)
Pas a pas
-
Pas 1
Escalfa el forn a 200 ºC. Posa els daus de carabassa en una safata i rega’ls amb una cullerada d’oli d’oliva verge extra. Condimenta-ho amb sal, pebre i, si et ve de gust, farigola fresca. Rosteix la carabassa durant 25-30 minuts, fins que sigui tendra i daurada.
-
Pas 2
Mentrestant, prepara la vinagreta mesclant en un bol la resta de l’oli d’oliva verge extra amb el vinagre balsàmic de Mòdena. Bat-ho amb una forquilla fins que emulsioni.
-
Pas 3
En un plat o plata, posa la ruca (o els espinacs baby), la carabassa rostida encara tèbia, el formatge feta esmicolat i les nous trossejades o les pipes de carabassa.
-
Pas 4
Ruixa l’amanida amb la vinagreta i mescla els ingredients lleugerament perquè tots s’impregnin dels condiments. Serveix-la tèbia.




